sâmbătă, februarie 13, 2016 Ora Locală 21:24

  Misiune


  Misiunea Radioului Europa Liberă/Radio Libertatea este să promoveze valorile şi instituţiile democratice prin diseminarea informaţiilor factuale şi a ideilor.

  De la Marea Baltică la Marea Neagră, din Rusia pînă în Asia Centrală şi Golful Persic, ţările se luptă să depăşească instituţiile autocratice, violările drepturilor omului, economiile centralizate, ostilităţile etnice şi regionale, conflictele regionale şi controlul asupra mediilor de informare.

  Stabilitatea în această regiune – bazată pe democraţie şi economiile de piaţă – este esenţială pentru pacea globală. Bazate pe convingerea că prima cerinţă a democraţiei este un cetăţean bine informat şi clădind pe experienţa a aproape jumătate de secol de radio surogat în această regiune:
  1. RFE/RL furnizează ştiri obiective, analize şi discuţii asupra unor probleme locale şi regionale cruciale pentru succesul transformărilor democratice şi de piaţă liberă.
  2. RFE/RL consolidează societăţile civile prin proiectarea valorilor democratice.
  3. RFE/RL combate intoleranţa etnică şi religioasă şi promovează înţelegerea reciprocă între popoare.
  4. RFE/RL furnizează un model pentru mediile locale, ajută prin pregătire dezvoltarea unui profesionalism şi independenţă jurnalistice şi dezvoltă parteneriate cu mediile de informare locale.
  5. RFE/RL alimentează legături mai strînse între ţările din regiune şi democraţiile din lume.
  Europa liberă – Radio Libertatea transmit în 28 de limbi, în 20 de ţări în care presa naţională este cenzurată, parţial liberă sau înca nematurizată.