joi, octombrie 08, 2015 Ora Locală 23:09

Moldova


Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Loterie și escrocheriei
X
08.10.2015
De câteva săptămâni, în locurile aglomerate din centrul Chișinăului pot fi văzuți tineri echipați cu genți roșii cu inscripția „Green Card”, care îi îndeamnă pe trecători să participe la Loteria Vizelor, pentru a se stabili cu traiul în SUA. Se oferă să-i ajute să se înscrie în cursă. De fapt, le întind o cursă, unii fără să știe. Deși participarea la Loteria „Green Card” este gratuită, compania care i-a angajat pe acești tineri percepe câte cel puțin 1.400 de dolari pentru așa-numitul ajutor oferit. Clienților nu li se spune din start despre bani. Majoritatea află că trebuie să plătească abia după ce câștigă. Ambasada SUA spune că astfel de firme intermediare nu ar trebui să existe, iar poliția afirmă că e vorba de escrocherie și evaziune fiscală și că cei care au pus la cale șmecheria au câștigat milioane de dolari pe seama moldovenilor neinformați. Cu toate acestea, schema funcționează în continuare, iar zeci de oameni, mai ales tineri, cad în plasa celor care le promit visul american. Un reportaj de Liuba Șevciuc.
Video

Video Loterie și escrocherie

De câteva săptămâni, în locurile aglomerate din centrul Chișinăului pot fi văzuți tineri echipați cu genți roșii cu inscripția „Green Card”, care îi îndeamnă pe trecători să participe la Loteria Vizelor, pentru a pleca în SUA. Se oferă să-i ajute să se înscrie în cursă. De fapt, le întind o cursă…
Video

Video Monica Macovei despre criza politică și protestele de la Chișinău

Un interviu în exclusivitate despre situația din R. Moldova cu europarlamentara Monica Macovei, realizat la Strasbourg de Iolanda Bădiliță.
Video

Video Au schimbat orașul pe sat

Migrația populației de la sat la oraș e un fenomen caracteristic multor țări, inclusiv Republicii Moldova. Oamenii sunt atrași de locuri de muncă, studii, condiții mai bune… Mai rar, dar se întâmplă și invers: lumea lasă urbea și se mută la țară. Este și cazul unei familii din Holercani, Dubăsari.
Video

Video Moldova în direct. 06.10.2015

De ce se radicalizează protestele? Cine şi cum instrumentalizează nemultumirea populară? Liliana Barbăroşie dezbate subiectul cu unul din liderii Platformei DA, Andrei Năstase, şi analistul politic Anatol Ţăranu.
Video

Video Moldovei i se ia darul

În ciuda declarațiilor pe care le fac, autoritățile de la Chișinău nu sunt gata să negocieze acum un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, care ar debloca finanțarea externă a Republicii Moldova, stopată acum câteva luni, sunt de părere experții economici Veaceslav Negruța și Viorel Gîrbu.
Video

Video În bejenie în Moldova

Acum trei ani, soţii Sultan Mutaz și Deiri Dima, împreună cu fiul lor, s-au refugiat în Moldova. Ca și alte familii de sirieni, au ajuns pe aceste meleaguri mânaţi de ororile războiului şi au lăsat în urmă rude, prieteni, casă, afacere…
Video

Video Egidius Vareikis: „Proiectul european este unul de lunga durată, dar oamenii vor să trăiască azi, nu în viitor”

Un interviu în exclusivitate realiat la Strasbourd de Iolanda Bădiliță cu Egidius Vareikis, fostul raportor pentru Moldova al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Galerie foto

Galerie foto PSRM și Partidul Nostru continuă protestul în centrul Chișinăului.

Simpatizanții Partidului Nostru și ai Partidului Socialiștilor și-au extins protestul cu corturi din fața clădirii parlamentului pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.
Video

Video AICI e Radio Europa Liberă (III)

Pe parcursul lunii august jurnaliştii şi prietenii Europei Libere au călătorit în peste 20 de sate şi oraşe ale Republicii Moldova pentru a asculta păsurile oamenilor şi a-i încuraja să rezolve problemele din localităţile lor. Primul popas în cea de-a treia săptămână a fost în Șoldănești.
Video

Video Apă lină... de la robinet?

Fiecare are grijă ca apa pe care o bea să fie bună sau, cel puțin, inofensivă. Unii merg zi de zi la izvor, alții consumă doar apă îmbuteliată ori o filtrează pe cea de la robinet. Și asta pentru că riscul de a te îmbolnăvi potolindu-ți setea este mare, ne atenționează specialiștii.

Alte articole

Ion Preașcă: „Noi, indirect, susținem acest regim la Tiraspol”

Interviul dimineții cu jurnalistul de investigaţie şi autor la portalul „Mold-Street”.
Mai mult

Pirkka Tapiola: „Nu suntem gata să aplaudăm atunci când nu e nimic de aplaudat” (Ziarul de Gardă)

Rezultatele vizitei în SUA a premierului Valeriu Streleț (Petru Bogatu/Ziarul Național).
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult

Un ziar în fiecare seară: Portalul „Ziua de Azi” din Cahul

Invitatul emisiunii este redactorul-șef Vitalie Hotnogu.
Mai mult

O rectificare a bugetului mai blîndă după sosirea împrumutului românesc

Împrumutul român ar urma să acopere o parte din deficitul bugetar şi din datoria publică.
Mai mult

Dezbatere cu participare internațională în jurul reformei Procuraturii de la Chișinău

Corneliu Gurin: „Legea trebuie votată în acest an, pentru ca de la 1 ianuarie să înceapă implementarea ei.”
Mai mult

Ioan Mircea Pașcu: „În paralel cu acțiunea militară în Siria, Rusia și-a intensificat activismul în Moldova”

...scopul Moscovei este schimbarea guvernului de la Chișinău cu unul pro-rus, consideră vicepreşedintele comisie de politică externă a Parlamentului European.
Mai mult
Alte articole


http://www.revista22.ro/