miercuri, noiembrie 25, 2015 Ora Locală 16:16

Moldova

Criterii de integritate pentru o nouă clasă politică

Alegătorii pro-europeni așteaptă apariția unor forțe politice noi, care să nu-i mai tragă pe sfoară. Mai mult

Destinul unei colecții de pictură rusă dispărute: Iakov Kagan-Șabșai

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, colecția ar fi fost distrusă aproape în întregime de primele bombardamente asupra Odesei. Mai mult

Alte articole

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Moldova în direct. 24.11.2015i
X
25.11.2015
Liliana Barbăroşie discută despre alternativele politice la actuala guvernare cu Pavel Midrigan, de la Asociaţia pentru democraţie şi justiţie, Ion Dron, Centrul de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ecaterina Mardarovici, director executiv al Clubului politic al femeilor.
Video

Video Moldova în direct. 24.11.2015

Liliana Barbăroşie discută despre alternativele politice la actuala guvernare cu Pavel Midrigan, de la Asociaţia pentru democraţie şi justiţie, Ion Dron, Centrul de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ecaterina Mardarovici, director executiv al Clubului politic al femeilor.
Video

Video Conducta gazului amânat

Inaugurat cu fast, pe 27 august 2014, gazoductul Iași-Ungheni, care urma să fie un element important în asigurarea independenței energetice a Republicii Moldova, alimentează astăzi doar 19 localități de pe malul stâng al Prutului, iar presa vorbește că ar fi un proiect „inutil” și fără perspective.
Video

Video  „Cerem să fie pedepsiți cei care au ucis jurnaliști în Rusia”

Un interviu exclusiv cu Nadejda Ajgihina, secretara executivă a Uniunii Ziariștilor din Rusia, vicepreședinta Federației Jurnaliștilor europeni.
Video

Video Moldova Mea: Leon Akkerman

Părinții lui Leon Akkerman au fost nevoiți să fugă din Moldova pentru a se salva de persecuțiile suferite de evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când s-au întors, au găsit localitatea natală distrusă.
Video

Video Business woman în Moldova

Doar fiecare a patra afacere din Republica Moldova este condusă de femei, dintre care 85% fac business la oraș și numai 15% - la sat. În ultimii ani, grație unor programe finanțate de SUA și UE, numărul moldovencelor antreprenoare e în creștere.
Video

Video Valeriu Streleț: „Cert este că noi nu vom renunța la cele trei precondiții”

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, despre ce vrea PLDM, pe ce insistă și la ce renunță, ca să participe la crearea unei majorități?
Video

Video În culise, cu Vitalie Bantaș

Vitalie Bantaş este un nume cunoscut pentru iubitorii de teatru şi film din România, mai puţin, însă, pentru cei de-acasă, din Republica Moldova. Născut la Chişinău, într-o familie de muzicieni, a învăţat actorie la Bucureşti şi joacă de peste 20 de ani la Teatrul Mic.
Video

Video Cui încredinţăm banii munciţi cu sudoarea frunţii?

Punct și de la capăt cu Vasile Botnaru și invitații lui, Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă, şi Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Bancherilor din Republica Moldova.
Video

Video Moldova Mea: Ghenadi Babaean

Ghenadi Babaean este vicepreședintele unei comunități armene din Republica Moldova, care s-a născut la Baku. Povestește despre cele trei patrii ale sale: Armenia, Azerbaidjan și Republica Moldova, și despre felul cum i-au modelat acestea identitatea.
Video

Video N-ai hârtii, n-ai pensie

Peste 5.400 de persoane de vârstă pensionară din Republica Moldova primesc o alocație lunară de doar 129 de lei, neavând dreptul nici măcar la pensia minimă. Și asta pentru că nu ar fi contribuit suficient la bugetul asigurărilor sociale sau pentru că nu au documente pentru toți anii lucrați.

Alte articole

Igor Munteanu: „E mare nevoie ca partidele care se proclamă pro-europene să înțeleagă că nu mai pot conta pe jocuri de culoar”

Interviul dimineții cu vicerectorul ULIM pentru cooperare internațională, fost ambasador moldovean în America.
Mai mult

Prezențe moldovenești la Târgul de carte Gaudeamus de la București

Târgul Gaudeamus, ajuns la cea de-a XXII-a ediție, a adunat circa 125 de mii de vizitatori – un record absolut, care certifică anvergura europeană a evenimentului.
Mai mult

PLDM și PDM împart responsabilitatea totală a creării guvernului pro-european reformist (Deschide.md)

V.Voronin: forțele politice ar trebui să uite de ambițiile personale și să se preocupe în primul rând de formarea noului guvern (Noi.md)
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Studiu CJI despre activitatea Consiliului de observatori de la Teleradio Moldova, summit sud-est european la Zagreb, ziua internațională a împotriva violenței față de femei.
Mai mult

Reprezentanţii platformei Demnitate şi Adevăr au anunţat crearea unei mişcări politice

Un sondaj de opinie făcut public marţi sugerează că un partid format pe baza platformei DA ar avea şanse să ajungă în legislativ
Mai mult

Premierul interimar al R. Moldova Gheorghe Brega a convocat miercuri 25 noiembrie 2015 o ședință de urgență a guvernului...

...în legătură cu un incident din Afganistan în care a fost implicat un elicopter al unei companii moldovenești.
Mai mult

Despre un nou Consiliu Național pentru Participare în R.Moldova

La un guvern nou, un Consiliu nou - e principala concluzie a forumului organizațiilor neguvernamentale.
Mai mult

Din ce oameni e alcătuită Republica Moldova și de ce trebuie să ne pese de asta

Lipsa de reprezentare a minorităților etnice în structurile decizionale ale statului este problema cheie.
Mai mult
Alte articole


http://www.revista22.ro/