Linkuri accesibilitate

Anul acesta vor fi create 93 de centre de Bacalaureat | Un butoi ce se vrea cel mai mare din lume - aproape gata la Scoreni, Strășeni


Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chișinău.
Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chișinău.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

  • Nu va exista un vot în Parlament pentru modificarea Constituției în urma referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. O spune vicepreședinta Legislativului, Doina Gherman, potrivit căreia opinia cetățenilor, expusă în cadrul plebiscitului, automat va deveni lege. Vicepreședinta PAS mai spune că formațiunea a demarat o campanie de informare a cetățenilor privind avantajele eurointegrării, acțiunea fiind finanțată din banii Partidului Acțiune și Solidaritate, notează IPN.
  • Un microbuz de pe ruta Drăsliceni-Chișinău a fost lovit lateral spate stânga de un camion. Tractând o remorcă, acesta efectua o manevră de schimbare a benzii de deplasare fără să se asigure corespunzător. În urma accidentului, 14 pasageri adulți și doi minori din microbuz au fost transportați de echipajele de urgență medicală la spitalele din municipiul Chișinău. Șoferul camionului a fost reținut pentru 72 de ore, transmite Radio Chișinău.
  • Republica Moldova este hotărâtă să contribuie la reconstrucția Ucrainei. Declarația a fost făcută de prim-ministrul moldovean, Dorin Recean, la Summitul Inițiativei celor 3 Mări, găzduit de capitala Lituaniei, Vilnius. Șeful Guvernului de la Chișinău susține că apropierea geografică dintre cele două țări face Moldova potrivită pentru a fi un hub logistic central în procesul de reconstrucție a țării vecine, aflate în război de mai bine de doi ani, scrie NewsMaker.
  • Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chișinău. Lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea de examene 2024 a fost aprobată în ședința Comisiei Naționale de Examene, conform unui comunicat de presă emis joi, 11 aprilie, de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Potrivit Ziarului de Gardă, MEC nu a publicat deocamdată lista centrelor, iar reprezentanții Ministerului nu au răspuns la apelurile redacției.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook, popular a fost un reportaj video realizat de TV 8 în satul Scoreni, raionul Strășeni, unde lucrările la butoiul care se vrea a fi cel mai mare din lume sunt aproape gata. Acesta are 10 metri în înălțime, opt - în lățime și un volum de 250 de mii de litri.
  • Pe Instagram, de interes din partea internauților s-a bucurat postarea jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă despre procesul fostului vice-comisar de poliție, Iacob Gumeniță, învinuit că, în aprilie 2009, a lovit cu piciorul în tinerii răniți, care zăceau în PMAN.
XS
SM
MD
LG