Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul”



Invitata serii este Eugenia Pogor, editor la cotidianul „Adevărul”, ediţia de Moldova:

„Mâine, aflați din ziarul „Adevărul“ Moldova despre o nouă privatizare dubioasă. Într-o amplă investigație, Valentina Basiul dezvăluie cum autorităţile au vândut întreprinderea Acvacultura-Moldova, care se ocupă cu selecția şi producerea peştelui şi include câteva ferme de prăsilă, un centru de cercetări unic în ţară şi zeci de iazuri. În timp ce savanții care-au rămas pe drumuri se plâng că munca lor de-o viață va fi distrusă, Ministrul Agriculturii susţine că nu-i cunoaște prea bine pe cumpărători. Asta deşi, anterior, Vasile Bumacov a dus la Costeşti mai multe delegații străine şi a organizat acolo un bairam pentru jurnalişti.

La rubrica „Arhivele comunismului“, istoricul Mihai Taşcă publică un articol inedit despre soarta scriitorului basarabean Alexandru Tâmbur, condamnat la 25 de ani de gulag pentru lucrările sale antisovietice. Acesta a fost arestat în 1952, la Bucureşti, unde se refugiase, şi a fost extrădat în URSS, la cererea KGB.

Moneda naţională n-ar fi putut să-şi păstreze pozițiile, în condiţiile în care valutele principalilor parteneri comerciali ai ţării noastre s-au devalorizat semnificativ, scrie Ion Preaşca în pagina de economie. Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, a explicat în comisia parlamentară de profil că, fără această scădere, ar fi existat riscul ca piaţa moldovenească să fie invadată cu mărfuri din Ucraina.

În pagina cultură, vă spunem de ce răţuşca cea urâtă va cânta pentru copii la Opera Naţională doar în limba rusă.

Acestea, dar şi multe alte materiale interesante le găsiţi în ediţia de mâine a cotidianului „Adevărul“ Moldova.”
XS
SM
MD
LG