Linkuri accesibilitate

Martin Schulz: UE are posibilitatea să aplice sancţiuni Ucrainei, dar mai crede în găsirea unui compromis


Martin Schulz
Martin Schulz

Preşedintele Parlamentului European despre perspectiva unei medieri a crizei din Ucraina.



Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat astăzi la Strasbourg că UE are posibilitatea de a aplica sancţiuni Ucrainei, dar că încă mai crede în găsirea unui compromis.

„Avem posibilitatea de a îngheța conturile, de a îngrădi călătoriile, atât pentru reprezentanţii guvernului, cât şi pentru oamenii de afaceri care susţin guvernul sau alte personalităţi marcante. Descriu însă în acest moment doar ce posibilităţi există. Însă nu vreau să spun acum cine ar trebui să fie obiectul unor astfel de sancţiuni, pentru că încă sunt convins că încă se poate ajunge la un compromis.”

Aflat la Strasbourg pentru a ţine o cuvântare în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Martin Schulz a arătat că Javier Solana şi Alexander Kwasniewski au fost în timpul Revoluţiei Portocalii doua persoane de mare încredere care au purtat discuţii de mediere cu rezultate foarte bune.

„Daca se reuşeşte intrarea în vigoare a unei legi de amnistiere, atunci avem un punct zero în care toată lumea lasă totul în urmă şi începe negocierile de la acelaşi punct comun. În aceste condiţii, UE va sprijini construirea unui pod de dialog între cele doua părţi. Pat Kox şi Alexander Kwasniewski îşi pot aduce contribuţia din partea UE la găsirea unui compromis”.
XS
SM
MD
LG