Linkuri accesibilitate

Militarii moldoveni se vor antrena alături de cei din SUA și România | Ministrul Energiei: Tariful la gaze ar putea scădea  


Tehnică militară care se deplasează pe un drum din R. Moldova, pentru exercițiul militar multinațional „JCET-2022"
Tehnică militară care se deplasează pe un drum din R. Moldova, pentru exercițiul militar multinațional „JCET-2022"

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

  • Militarii Armatei Naționale se vor antrena împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii, la exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training). Antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie curent, scriu jurnaliștii de la newsmaker.md.
  • Tariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei per metru cub, pentru consumatorii casnici. Declarația a fost făcută de către ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiunii „În Context” de la Moldova 1. Oficialul a precizat că tarifele ar putea fi micșorate până la sfârșitul acestui an, dar lucrurile vor fi mai clare după stabilizarea situației pe piețele internaționale.
  • Ziarul de Gardă transmite că în următorii cinci ani, compania britanică „Kantar Media” va măsura cotele de audiență TV și a celor de piață din R. Moldova. Consiliul Audiovizualului a anunțat că firma a câștigat licența în urma unui concurs la care a participat și o companie germană.
  • Începând cu 1 aprilie curent, cetățenii moldoveni pot primi medicamente compensate de la farmacii, prezentând doar buletinul de identitate, fără a mai fi necesară o rețetă pe hârtie. Această facilitate este posibilă datorită implementării sistemului informațional automatizat „e-Rețeta”, la care sunt conectate peste 1.300 de farmacii din localitățile Republicii Moldova, scrie jurnal.md.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook, de interes din partea internauților s-a bucurat reportajul Europei Libere, despre cum sunt organizate cursurile de limbă română în regiunea transnistreană.
  • Pe Instagram, în top s-a plasat știrea jurnaliștilor de la TV8, care au scris că un copil de șapte ani a fost internat în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, după ce a fost strivit de poarta de fotbal, de pe un stadion.
XS
SM
MD
LG