Linkuri accesibilitate

Elevii din R. Moldova vor învăța limba spaniolă de la profesori nativi


„Festivalul valorilor” la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din Chișinău, 5 mai, 2023
„Festivalul valorilor” la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din Chișinău, 5 mai, 2023

Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea unui acord de colaborare în domeniul învățământului bilingv spaniol dintre Ministerul Educației al Republicii Moldova și ministerul de resort din Spania.

Conform acordului, partea spaniolă va ajuta la pregătirea profesorilor de limbă spaniolă, la elaborarea curriculumului pentru studierea aprofundată a limbii spaniole, dar și a altor discipline în limba spaniolă, va oferi resurse digitale, materiale didactice și diplome de absolvire din partea Regatului Spaniei.

De asemenea, în instituțiile de învățământ participante la program vor fi delegați profesori nativi din Spania.

Liceul „Miguel de Cervantes” din Chișinău va fi centrul de pregătire a profesorilor de limba spaniolă din școlile din R. Moldova. Directoarea liceului, Rodica Postu, a spus Europei Libere că profesorii spanioli vor oferi suport educațional colegilor din R. Moldova timp de un an, cu posibilitatea de a prelungi contractul.

„Demult încercăm să lansăm acest proiect și ne bucurăm că eforturile noastre nu au fost în zadar. Deocamdată, știm de un profesor care urmează să vină, dar cred că vor fi mai mulți. Aceștia vor începe să predea la 1 septembrie”, a precizat Rodica Postu.

Potrivit ei, profesorii spanioli vor fi plătiți atât din bugetul școlii, cât și din banii oferiți de Ministerul Educației. Ei vor preda nu doar limba spaniolă, dar și alte discipline, precum „Cultura și civilizația Spaniei”.

Ministrul Educației, Dan Perciun, spune că acest program va oferi elevilor posibilitatea să studieze aprofundat limba spaniolă și va contribui la schimburile educaționale între cadrele didactice din R. Moldova și Spania.

R. Moldova are experiență în implementarea claselor bilingve francofone, în opt instituții de învățământ.

  • 16x9 Image

    Liuba Maxim

    Sunt îndrăgostită de drumeții la munte și de televiziune, domeniu în care am lucrat aproximativ 8 ani. Din 2022 fac parte din echipa Europei Libere Moldova, unde scriu despre educație și spun poveștile oamenilor care au curajul să-și depășească limitele.

XS
SM
MD
LG