Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Școlile „model” vs. școlile fără elevi și profesori


Vizualizare computerizată publicată de ministerul Educației a unei cantine și a unei săli de studii dintr-o „școală model”.
Vizualizare computerizată publicată de ministerul Educației a unei cantine și a unei săli de studii dintr-o „școală model”.

În acest episod, discutăm despre planul „ambițios” al ministerului educației de a moderniza 35 de școli, dar și despre avertismentele privind „sprijinul insuficient” oferit Ucrainei.

Școlile „model” vs. școlile fără elevi și profesori
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Ministerul Educației a prezentat un plan ambițios de modernizare a 35 de școli din Chișinău și din provincie despre care a spus că urmează să fie transformate în „școli model”. „Sunt obiective îndrăznețe, dar mai bine să încercăm să facem imposibilul și vedem ce ne reușește”, a spus ministrul Dan Perciun, prezentând vineri conceptul de modernizare a școlilor care prevede, între altele, sere inteligente pentru orele de biologie și chimie, terenuri de sport cu piste de alergare, zone de odihnă pentru elevi și profesori și alte dotări moderne. Cum ar trebui să arate o „școală model”, în viziunea ministerului Educației? A căutat să afle Liuba Maxim.

Alte teme ale ediției din 13 februarie:

  • În mai puțin de două săptămâni se împlinesc doi ani de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în Ucraina vecină. Pe de altă parte, se înmulțesc avertismentele serviciilor de informații occidentale, cele mai recente din Estonia și Norvegia, că Ucraina va fi înfrântă dacă nu continuă să primească un ajutor militar substanțial din partea aliaților.
  • În Franța, serviciile guvernamentale de securitate susțin că au descoperit o rețea de zeci de pagini de internet care răspândesc propagandă pro-rusă, defăimează Ucraina și discreditează guvernele occidentale. Rețeaua ar fi vizat nu numai publicul din Franța, dar și din alte state aliate, cum ar fi SUA, Marea Britanie, Germania sau Polonia.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG