Linkuri accesibilitate

R. Moldova condamnă atacul Iranului asupra Israelului | Alte trei companii vor opera curse de pe Aeroportul Chișinău


Președinta Maia Sandu a transmis că R. Moldova condamnă „în termenii cei mai fermi” atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului.
Președinta Maia Sandu a transmis că R. Moldova condamnă „în termenii cei mai fermi” atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 48 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

  • Președinta Maia Sandu și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova Mihai Popșoi au condamnat „în termenii cei mai fermi” atacul Iranului împotriva Israelului, care a avut loc în noaptea de 13 spre 14 aprilie, transmite Ziarul de Gardă. „R. Moldova sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea”, a scris șefa statului pe rețeaua de socializare X. „Rămânem solidari cu Israelul și cu poporul său”, a spus șeful diplomației moldovene.
  • Alte trei companii aeriene vor opera curse de pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie Radio Chișinău. Air Anka va lansa curse curse din 30 aprilie, de șapte ori pe săptămână, pe direcția Antalya, Turcia. Din 4 mai, de șase ori pe săptămână, spre aceeași destinație, va opera zboruri Mavi Gök Airlines. Sky Vision va efectua curse din 6 aprilie, de două ori pe săptămână, pe direcția Hurghada, Egipt și din 1 aprilie, de șase ori pe săptămână, pe direcția Sharm el Sheikh, Egipt.
  • Șoferul camionului implicat în accidentul de la Măgdăcești, care a lovit joi dimineață, 11 aprilie, un microbuz cu pasageri, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El va fi monitorizat prin intermediul unei brățări electronice. Potrivit Jurnal.md, o decizie în acest sens a fost luată duminică, 14 aprilie, la solicitarea procurorului, de magistrații de la Judecătoria Criuleni.
  • Autoritățile R. Moldova dau asigurări că cetățenii vor primi compensații și în următorul sezon rece, doar că se va trece de la compensația direct în factură, la plata monetară. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, într-un interviu pentru Moldova 1. Însă, acest lucru va depinde de prețul la resursele de energie și de capacitățile financiare ale Guvernului.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook, populară a fost știrea jurnaliștilor de la portalul Ziarul Național, care au scris că dansatorii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, care au ridicat sala în picioare atunci când au dansat cu foc la concursul „Românii au talent”, au fost invitații de onoare ai Ansamblului „JOC” din Chișinău.
  • Pe Instagram, internauții au demonstrat interes față de știrea jurnaliștor de la TV8, care au anunțat că legendarul creator de modă italian Roberto Cavalli a murit la vârsta de 83 de ani.

XS
SM
MD
LG