Linkuri accesibilitate

Un interviu cu ambasadorul Poloniei la Chișinău (Adevărul)


Reacții la declarațiile controversate ale președintelui Băsescu (Timpul).


Constantin Tănase scrie în Timpul că reacția presei din România la recentele declarații ale Președintelui statului roman Traian Băsescu a fost uimitor de univocă şi solidară: toţi l-au acuzat cu pasiune patriotică. Iar un fost ministru de externe declarase că Băsescu „a renunţat fără remuşcări la stima a zece intelectuali… în schimbul voturilor a 1000 de creduli de ocazie, fie ei naţionalişti, habarnişti, frustraţi, naivi sau lipsiţi de educaţie”. Tănase consideră ca autorii acestor declarații au dat dovadă ei înșiși de lipsă elementară de educație.

Ion Surdu povestește în rubrica „Bună dimineața” din același cotidian ce a observat în timpul unei zile de naștere care s-a dat într-un local glamuros din Chișinău. O simplă sticlă de Coca-Cola costa 65 de lei, iar cel mai grav este de oamenii cumpărau produse la asemenea prețuri, iar când ies din localul gramuros se plâng că trăiesc greu și că mereu nu le ajung bani. Toate sacrificiile se fac pentru a nu „dezamăgi” invitații.

În celălalt cotidian care apare astăzi, în Adevărul puteți găsi un interviu cu Ambasadorul Republicii Polone la Chișinău, Bogumil Luft, care declară că Moldova va obține liberalizarea regimului de vize numai atunci când țările din zona Schengen vor considera că această mișcare nu va pune în pericol aceste țări. La tema investițiilor străine ambasadorul explică importanța stabilității politice și a stabilității politicilor reformelor într-o țară. După anii ‘90 printre primele reforme pe care le-a facut Polonia a fost descentralizarea ţării şi construirea unor instituţii de autoguvernare locală puternice și independente. Iar asta de fapt înseamnă democrația, declară Excelența Sa pentru Adevărul.

Adevărul vă oferă și explicația economică a unui inevitabil nou val de scumpiri în Moldova. Analiza lui Ion Preașca arată că peste câteva zile prețul biletelor în transportul interurban ar putea crește, asta după recentele scumpiri ale pâinii și creşterea tarifului de import la gaz.
XS
SM
MD
LG