Linkuri accesibilitate

Ce va urma după vizita lui Băsescu?


"Băsescu a dat asigurări că România nu va sufoca Moldova": (Gândul)

Informatiile despre prima zi a vizitei presedintelui roman Traian Basescu in Republica Moldova sunt preluate in presa de azi cu un plus de acuratete fata de ziua de ieri. Cel mai larg spatiu il acorda cotidianul Romania libera, care reda informatia propriu-zisa intr-o stire de mai mari dimensiuni, dar publica si sinteze generoase din presa rusa si respectiv din cea moldoveana. Aici, ca si in ziarul Adevarul de altfel, titlul este dat de declaratia facuta de Traian Basescu la ProTV Chisinau: „cauza relatiei proaste cu Moldova a fost naivitatea mea”.

Din Nezavisimaia Gezeta, se considera important sa fie selectata pentru cititorul roman tema influentei crescande a Romaniei in Moldova, asa numita expansiune romaneasa. Unul dintre argumente ar fi deschiderea, in ultimele sase luni, a doua holdinguri media romanesti dincolo de Prut. Romania libera se refera in acelasi articol la vizita facuta de liderul roman la Cimitirul de la Tiganca, dar si la meniul mesei oficiale la care a fost invitat la Chisinau, la restaurantul Casa vinului.

Intr-un alt articol, intitulat „Ce va urma dupa vizita lui Basescu”, Romania libera alcatuieste o sinteza a pozitiilor exprimate de presa din Moldova despre aceasta vizita. Sunt citate articole din Timpul, din Flux, Jurnal de Chisinau, dar si din publicatiile de limba rusa Panorama si respectiv Moldavskie Vedomosti.

Ziarul Gandul se refera la vizita prezidentiala cu unele nuante de comentariu. „Traian Basescu a dat semne ca se simte la largul sau dincolo de Prut” si respectiv „Basescu da asigurari ca Romania nu va sufoca Moldova” sunt doar doua dintre remarcile care ar putea ilustra tonul acestui articol.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG