Linkuri accesibilitate

Presa de joi


despre patimile de după 5 aprilie

Mai intii va recomand sa cautati “Starea de urgenta”. Revista cu titlu aproape de unul profetic prezinta citeva Jurnale ale zilelor care, citez, “au bulversat Moldova” (cum ar veniu … celebrele 10 zile care au cutremurat lumea, zic eu) fiind vorba despre patimile de dupa 5 aprilie. O autoare scrie ca dupa ce vazuse doar in filme cum poate arde un Parlament nu-si imagina ca va apuca sa vada pe viu aceasta scena.

Un alt autor se intreaba unde era inimoasa premier Greceanii atunci cind tensiunile abia prindeau sa mocneasca. Pe 10 aprilie, citim intr-un alt jurnal, diriginta clasei vine cu o foaie din care citeste pasaje extrase din codul Penal, viyind tehnicile pe care este in drept sa le aplice politia atunci cind multimea devine agitata. Mai citez citeva rinduri din jurnalul semnat de Alexandru Vakulovski. 13 aprilie. S-a intors mama de la scoala. Imi spune ca fratele unui fost coleg de clasa a fost luat pe sus de politisti in civil din gara. L-au batut si i-au rupt mina, chiar daca el nu a fost deloc la proteste.

Timpul, retipareste un articol publicat pe 6 mai in cotidianul Le Monde in care autoarea bobineaza si ea inapoi evenimentele pos si preelectorale sugerind ca dezinteresul Europei si al Statelor Unite pentru evolutiile din Republica Moldova au creat un vid in beneficiul Rusiei. Timpul invoca opinia lui Igor Munteanu, de le IDIS VIITORUL care este de parere ca in tabara comunistilor s-a dat comanda sa se mearga la alegeri parlamentare anticipate.

Gheorghe Budeanu se intreba de ce presedintele devenit intre timp sef la Parlament s-a grabit sa imparta ordine si medalii unor ofiteri de politie si de securitate inainte ca sa fie identificati toti acei care sunt responsabili de dezastrul din 7 aprilie. Tot in Timpul puteti citi un articol din care s-ar putea sa va dati seama citusi de putin despre scandalul care s-a produs la Uniunea Oamenilor de teatru care a incercat sa aleaga si ea un nou presedinte.

XS
SM
MD
LG