Linkuri accesibilitate

Nu ştii ce e corupţia? CNA îţi explică!


Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct


O mare campanie, intitulată „Integritatea este libertate”, a fost lansată de Centrul Naţional Anticorupţie, cu sprijinul PNUD. Protagoniştii unor spoturi / filmuleţe, nişte actori cunoscuţi, ne explică ce este actul de corupţie.

Am privit cîteva spoturi şi am rămas descumpănit. Ni se explică nişte lucruri mai mult decît evidente, de pildă, ce e „cadoul inadmisibil”, cu aerul că ni se divulgă mari secrete. Un actor îmi lămureşte că „o casă scrisă pe soacră” e corupţie! Mulţumesc frumos pentru explicaţie, dar asta e la mintea cocoşului. E de domeniul evidenţei pentru orice moş Vasile din orice sat uitat.

Părerea mea că aceste spoturi, pentru care s-au cheltuit bani, sunt de folos mai curînd copiilor de la grădiniţă şi, poate, celor din clasele primare. Păi, spuneţi, stimabililor, că aţi făcut nişte spoturi pentru copii, ca să nu mai piardă timpul maturii.

În loc să se ocupe de informarea populaţiei, CNA mai bine s-ar ocupa de declaraţiile de avere ale demnitarilor pe care nimeni nu le mai verifică din cauza unei interminabile reorganizări a Autorităţii Naţionale de Integritate. În loc să ne explice ce e „casa scrisă pe soacră”, CNA mai bine le-ar lua la întrebări pe soacrele-de-curînd-înavuţite.

XS
SM
MD
LG