Linkuri accesibilitate

Carusel cu președinți în Camera Reprezentanților


Jim Jordan, încă un personaj personaj principal, posibil efemer, în caruselul politic de pe dealul Capitoliului.
Jim Jordan, încă un personaj personaj principal, posibil efemer, în caruselul politic de pe dealul Capitoliului.

În această ediție: Condamnarea atacului Hamas asupra Israelului. Lupta pentru președinția Camerei Reprezentanților. Avertismentul secretarului de stat Blinken privind Azerbaidjanul și Armenia. Republicanii și finanțarea combinată pentru Israel și Ucraina. Inteligența Artificială și videoclipurile.

Sâmbătă, republicanii din Camera Reprezentanților a Statelor Unite l-au nominalizat pe deputatul Jim Jordan pentru funcția de președinte, în încercarea lor de a găsi un candidat care să obțină sprijinul majorității. Jordan, actualul președinte al Comitetului pentru Justiție din Camera, a obținut 124 de voturi pentru a câștiga nominalizarea, însă are încă numeroși oponenți în grupul parlamentar republican. Este încă neclar dacă el va putea obține suficient sprijin pentru a fi ales și a debloca situația. Candidatura lui Jordan, susținută de fostul președinte Trump, marchează o schimbare ideologică în cadrul partidului și poate avea consecințe semnificative pentru orientarea politică a Americii. Mai multe, aici.

„Cruzime pură” - Biden despre atacul Hamas

Președintele Statelor Unite, Joe Biden a condamnat săptămâna aceasta atacul militanților Hamas împotriva Israelului ca fiind "cea mai mare pierdere de vieți într-o zi, pentru evrei, de la Holocaust încoace".

Președintele Statelor Unite a catalogat atacul drept o "campanie de cruzime pură - nu doar ură, ci cruzime pură - împotriva poporului evreu". Biden a subliniat că America va furniza asistență militară suplimentară forțelor de apărare israeliene și a avertizat Iranul, susținătorul grupurilor islamiste Hamas și Hezbollah din Liban, prin desfășurarea unor nave și aeronave militare americane mai aproape de Israel. Mai multe, aici.

Atenție la Azerbaidjan!

Secretarul de Stat Antony Blinken a avertizat un grup restrâns de parlamentari săptămâna trecută cu privire la posibilitatea ca Azerbaidjanul să invadeze Armenia, în curând. Această situație evidențiază îngrijorarea administrației americane cu privire la acțiunile Azerbaidjanului în Nagorno-Karabach și posibilitatea ca conflictul să se extindă.

„Aici nu am nimic. Am rămas pe stradă”: Etnicii armeni se confruntă cu condiții dezastruoase în timpul exodului din Nagorno-Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:46 0:00

Avertismentul Statelor Unite cu privire la posibila invazie a Azerbaidjanului în Armenia indică o creștere a tensiunilor în regiune și poate avea implicații semnificative pentru stabilitate, redeschizând un alt conflict. Încetarea sprijinului militar american pentru Azerbaidjan și avertismentul cu privire la posibila invazie reflectă preocuparea internațională cu privire la escaladarea conflictului. Mai multe, aici.

Republicanii, contra ajutoarelor militare combinate

Un grup de membri ai Partidului Republican din Congresul Stetelor Unite a anunțat că se va opune oricărei solicitări de finanțare din partea președintelui democrat Joe Biden care să combine ajutoarele militare pentru Israel și Ucraina. Administrația Biden ia în considerare posibilitatea de a face o solicitare către Congres care să includă finanțarea pentru Israel, Ucraina și Taiwan, cu scopul de a spori șansele de aprobare a asistenței pentru Ucraina în lupta sa împotriva invadatorilor ruși. Această opoziție internă din partea membrilor Partidului Republican poate complica eforturile administrației Biden de a furniza asistență atât pentru Israel, cât și pentru Ucraina, în contextul tensiunilor geopolitice existente. Prin respingerea unei finanțări combinate, partizanii republicani susțin că aceste ajutoare ar trebui tratate separat. Mai multe aici.

Mișcați din buze! Veți vorbi ce limbă vreți!

O nouă generație de inteligență artificială poate genera traduceri atât de precise încât poate transforma un videoclip filmat într-o limbă în alta, păstrând în mare măsură vocea vorbitorului și ajustând mișcările buzelor pentru a se potrivi cu noile dialoguri. Această tehnologie oferă posibilitatea de a dubla mai multe videoclipuri în alte limbi, nu doar de a le subtitra. Ea ar putea crea o alternativă pentru dublajul tradițional din industria cinematografică, schimbând modul în care filmele și alte produse media sunt traduse și difuzate global. Dezinformarea potențială, derivată din utilizarea tehnologiei și implicațile de pe piața muncii sunt provocări majore cu care societatea se confruntă și necesită soluții inovatoare și adaptabile. Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG