Linkuri accesibilitate

Vadim Krasnoselski la Moscova


Scopul principal al vizitei ar fi de natură economică.

Liderul regiuni separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, a plecat la Moscova pentru o vizită de lucru de trei zile, la o săptămână după ce capitala rusă fusese vizitată de președintele moldovean Igor Dodon.

Potrivit publicației oficiale a legislativului rus, Parlamentskaia Gazeta, scopul principal al vizitei este unul economic. Delegația transnistreană, din care fac parte cei mai importanți „miniștri” din executivul de la Tiraspol, va avea întâlniri cu vicepremierul Dmitri Rogozin, reprezentant al președintelui rus pentru Transnistria, în total fiind programate peste 15 întrevederi cu factori de decizie de la Moscova.

Vizita vine în contextul în care regiunea transnistreană întâmpină probleme tot mai mari la acumularea banilor în buget și chiar la achitarea salariilor.

Delegația transnistreană va aborda subiectul accesului pe piața rusă, dar și acordarea unor credite pentru industria din regiune, pentru dezvoltarea tehnică a întreprinderilor și investițiile capitale.

Într-o declarație pentru publicația rusă, Vadim Krasnoselski a exclus posibilitatea desfășurării pe teritoriul controlat de Tiraspol a unui nou referendum cu privire la viitorul regiunii separatiste. „Moldova poate organiza orice fel de referendumuri, este treaba ei. Noi am avut referendum în 2006 și ne-am pronunțat pentru independență, cu intrarea ulterioară în componența Rusiei. Noi ne-am făcut alegerea”, a spus Krasnoselski, comentând declarația președintelui moldovean Igor Dodon, potrivit căreia viitorul reglementării transnistrene va fi decis de popor la referendum.

Vizita lui Krasnoselski la Moscova vine la o săptămână după cea a președintelui moldovean Igor Dodon, unde subiectul transnistrean a fost una din temele centrale. Dodon și Krasnoselski, ambii intrați de curând în funcție, s-au întâlnit pe data de 4 ianuarie și au convenit să intensifice dialogul direct.

Previous Next

XS
SM
MD
LG