Linkuri accesibilitate

Protestatari în centrul Chișinăului
Protestatari în centrul Chișinăului

LIVE BLOG Proteste la Chișinău împotriva Guvernului Filip

Chemați de liderii Platformei DA și ai formațiunilor PSRM și Partidul Nostru, mii de oameni cer din nou în stradă anularea învestirii Guvernului Filip și alegeri anticipate.

16:36 22.1.2016

Prim-ministrul Pavel Filip e gata să se întâlnească cu protestatarii

16:30 22.1.2016

Popas la închisoare

Protestatarii au făcut un scurt popas la Penitenciarul numărul 13 din Chişinău, unde se află în arest preventiv fostul premier liberal-democrat Vlad Filat. „După Filat, şi Plaha arestat!”, „Plahotniuc, nu uita: chiar aici e casa ta!”, au scandat manifestanţii, la îndemnul socialistului Igor Dodon. De asemenea, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că a cerut la Forumul Civic „eliberarea deţinuţilor politici, printre care şi Grigore Petrenco”.

16:28 22.1.2016

Societatea civilă condamnă modul „nedemocratic” în care a fost învestit Guvernul Filip

Mai multe organizații neguvernamentale au semnat o declarație prin care condamnă modul de formare, votare și învestire a Guvernului condus de Pavel Filip. Semnatarii nu consideră valabile declarațiile de integritate semnate de candidatul la funcţia de prim-ministru şi candidaţii la funcţiile de miniştri, având în vedere că prcedura nu a fost transparentă.

„Este inacceptabil modul în care politicienii încearcă să mimeze consultările cu societatea civilă, chiar până la preluarea mandatului. Condamnăm graba cu care a fost învestit noul Guvern, considerând metodele de învestire a Cabinetului de Miniștri contrare normelor democratice si prevederilor Constituției", se arată în declaraţia semnată de 23 de organizaţii neguvernamentale.

16:26 22.1.2016

VIDEO de Tatiana Eţco

O nouă zi de proteste la Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG