Linkuri accesibilitate

Protestatari în centrul Chișinăului
Protestatari în centrul Chișinăului

LIVE BLOG Proteste la Chișinău împotriva Guvernului Filip

Chemați de liderii Platformei DA și ai formațiunilor PSRM și Partidul Nostru, mii de oameni cer din nou în stradă anularea învestirii Guvernului Filip și alegeri anticipate.

21:11 20.1.2016

VIDEO Vedeți cum au început protestele

Proteste la Chișinău împotriva votării Guvernului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00

21:13 20.1.2016

Reacția Ambasadei SUA la Chișinău

Statele Unite îndeamnă protestatarii și poliția din Chișinău să păstreze calmul și să fie rezervați. Noi chemăm toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violență. Noi deasemenea îndemnăm autoritățile sa se întâlnească imediat cu protestatarii și să abordeze ingrijorarile lor într-un mod deschis și transparent.

21:16 20.1.2016

Jurnaliștii instituțiilor media din Chișinău sunt blocați în Parlament. În fața clădirii mii de persoane protestează împotriva învestirii guvernului Filip.

21:21 20.1.2016

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Vlad Țurcanu: azi nu va fi procedura de învestire. Președintele Nicolae Timofti „s-a pus în contact” cu președintele Parlamentului, premierul interimar și șefii instituțiilor de securitate și e la curent cu ce se întâmplă.

Vlad Țurcanu a amintit că șeful statului a explicat zilele trecute de ce a fost nevoit să-l desemneze pe Pavel Filip. Timofti a accentuat atunci că orice protest trebuie să se desfășoare în condițiile legii.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG