Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „studenție.md”


Invitata este Zinaida Lupașcu.

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației șiutile tinerilor.

Studentie.md invită toți cei pasionați de jurnalism să aplice la un curs de stagiu, cu posibila angajare. Dacă îţi place să scrii, să observi, să dezbaţi, să-ţi exprimi opinia referitor la un subiect ce te interesează, să faci poze, să-ţi promovezi cu spor postările pe reţelele de socializare, atunci TE AŞTEPTĂM CU MARE DRAG, să devii ambasadorul universității tale în mediul on-line!

La capitolul burse, pe studentie.md găsești oportunități de studii sau mobilitate în Germania, Polonia, Bulgaria, Belgia, Marea Britanie și Franța.

Centrul de Informaţii Universitare anunţă concursul Burse de Merit 2015 – pentru cei mai buni studenţi ai ţării, aflat la cea de-a XX-a ediție, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Cei mai buni studenţi şi masteranzi vor beneficia de 50 de burse a câte12000 lei, fiecare.

Totodată, despre studiile în SUA, burse oferite de guvernul american si sfaturi de aplicare, aflați pe studentie.md, din interviul cu Lauren Perlaza, prim secretar pentru cultură si presă al Ambasadei SUA în Moldova.

Pe de altă parte, Roxana Țurcanu, reprezentanta Agenției Universitare Francofone pentru Moldova și Ucraina, vorbește despre oportunitățile de studii și mobilitate pentru francofili.

La rubrica istorii de succes, citești povestea Marcelei Scripcaru, Lia Ciocârlia care a luat trei de DA la concursul de talente XFactor din Romania. Tânăra moldoveancă, absolventă a Conservatorului din București a demonstrat că dacă vrei – poți!, și nu contează mărimea portmoneului, ci talentul și perseverența.

Cei pasionați de cinematografie sunt invitați la festivalul studențesc „Debut”. Timp de două zile în incinta Centrului Cultural Odeon aveți ocazia să vizionați cele mai reușite lucrări ale absolvențilorpromoției 2015 de la Academia de Arte, cât și ale actualilor studenți.

În rest, multă informație utilă, doar pe studentie.md.”

[transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG