Linkuri accesibilitate

Stadiul discuțiilor Moldova - UE, ședință de guvern, Forumul economic de la Davos, Serghei Lavrov despre politica externă rusă în 2013


Astăzi în Moldova și în lume.


Continuă convorbirile despre relaţia Chișinăului cu Bruxelles-ul și cu Uniunea Europeana in general.

Ministrul adjunct de externe Natalia Gherman, negociatoarea Moldovei cu Uniunea Europeana, va susţine o conferinţă de presă împreună cu Gunnar Wiegand, director in cadrul serviciului european al Acţiunii Externe, pentru a da mai multe informatii despre stadiul negocierilor pentru acordul de asociere Moldova Uniunea Europeană.

Preşedintele Moldovei Nicolae Timofti şi preşedintele Parlamentului Marian Lupu se vor întilni cu şeful diplomaţiei luxemburgheze Jean Asselborn.

Tot astăzi are loc o ședință de guvern, iar liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a anunţat o conferinţă de presă.

Tensiunile din coaliţia la guvernare din Moldova par să sporească cu fiecare zi, iar drama de la vînătoarea din Pădurea Domnească continuă să tulbure spiritele în viaţa politică moldovenească.

Pe plan internaţional, la Davos, în Elveția continuă Forumul economic mondial, care durează pînăduminică. În stațiunea de ski elvețiană se întîlnesc lideri politici, oameni de afaceri de primă importanţă, lideri ai unor organizaţii de caritate si experti politici şi economici. Anul acesta participă peste 2500 de invitați din peste 100 de ţări, inclusiv 50 de şefi de state şi de guverne.

Între cei care vor lua cuvîntul miercuri se află premierul rus Dmitri Medevedev și preşedintele azer Ilham Aliev. În zilele urmatoare vor lua parte mai mulți premierii italian, britanic, polonez și șefa guvernului german Angela Merkel.

După vizita sa în Moldova și în regiunea transnistreană, ministrul ucrainean de externe Leonid Kojara, preşedintele în exerciţiu al OSCE, se află astîzi în Turkmenistan.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov va vorbi jurnaliștilor despre priorităţile de politică externă ale Rusiei în 2014. Sunt aşteptate declaraţii despre Siria, Iran dar și despre relaţiile din ce în ce mai tensionate dintre Moscova și Occident.
XS
SM
MD
LG