Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

12:52 15.11.2016

SUA pune șase politicieni din Crimeea pe lista sancțiunilor

Putin si Trump.
Putin si Trump.


In ciuda atitudinii ambigue a lui Donald Trump vizavi de statutul Crimeei anexate de Rusia, SUA au adăugat șase politicieni din Crimeea pe lista sancțiunilor.

Cei șase, -- Dmitri Belik, Andrei Kozenko, Konstantin Baharev, Svetlana Savcenko, Ruslan Balbek, și Pavel Șperov — sunt deputați în Duma de la Moscova unde reprezintă Crimeea și portul Sevastopol.


Sancțiunile le blochează acestora eventualele conturi in SUA si interzice companiilor americane să facă afaceri cu ei.

Mai multe țări, printre care Polonia, Lituania și Turcia, au anunțat că nu recunosc alegerile care au avut loc pe 18 septembrie in Crimeea, iar Ucraina nu recunoaște Duma de stat a Rusiei in întregime.

12:08 13.11.2016

Saakașvili anunță crearea unui nou partid, cere alegeri anticipate în Ucraina

Miheil Saakașvili lansând partidul 'Noua Forță' în Ucraina.
Miheil Saakașvili lansând partidul 'Noua Forță' în Ucraina.


Miheil Saakașvili, fostul președinte georgian și fostul guvernator din Odesa a anunțat crearea unui nou partid ucrainean condus de el, 'Noua Forță' ​și a cerut noi alegeri, atacându-l pe Poroșenko.

Saakașvili s-a plâns din nou de corupția endemică din țară.

Saakașvili l-a acuzat din nou pe Poroșenko, cu care a fost coleg la universitate în Kiev, că a sabotat eforturile sale de a reforma Odesa, portul și regiunea al căror guvernator a fost el și de unde a demisionat pe neașteptate pe 7 noiembrie.

Saakașvili a declarat că va refuza să se întâlnească cu Poroșenko până nu se organizează noi alegeri.

12:05 13.11.2016

UE încearcă acum să se pregătească de o posibilă ușurare a sancțiunilor impuse Rusiei

Inmormântarea rublei.
Inmormântarea rublei.



Uniunea Europeană ar dori să impună luna viitoare noi sancțiuni Rusiei, dar diplomații nu exclud ușurarea lor, ca urmare a victoriei în alegerile prezidențiale din SUA a lui Donald Trump.
Astăzi va avea loc un dineu special al miniștrilor de externe ai UE care vor discuta reacția UE în fața posibilei puneri în practica de catre Trump a promisiunilor sale de campanie.

Miniștrii vor căuta să decidă ce să facă în cazul în care interactiunea lui Trump cu Putin va duce la ușurarea sancțiunilor SUA, iar unele țări din UE vor solicita o ușurare similară și în Europa.

Este limpede că orice astfel de schimbare în politica Statelor Unite ar putea afecta „unitatea statelor membre” cu privire la problema ucraineană.

12:02 13.11.2016

Kievul dezvăluie planul Rusiei de a destabiliza Ucraina



Rusia pregătește acțiuni pe scară largă pentru destabilizarea, începand cu data de 15 noiembrie, a situației politice din Ucraina, a anuntat la o conferinta de presa Anatoli Dublik, șeful Departamentul Apărarea Statalității Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Dubik a menționat că SBU și Serviciului de Informații Externe au primit date operative care „expun planurile Federației Ruse de destabilizare pe scară largă a Ucrainei, startul carora este programat pentru 15 noiembrie a acestui an”.

„În linii mari, aceste informații de recunoastere confirmă conținutul așa-numitului plan de acțiuni prioritare de destabilizare a situației sociale și politice din Ucraina, care are nume de cod „Șatun”- a spus Dublik.

El a precizat ca informațiile obtinute din corespondenta consilierului prezidențial din Rusia, Vladislav Surkov, indică începutul punerii în aplicare a unui astfel de plan. Dublik a remarcat faptul că supravegherea directă și punerea în aplicare a planului sunt in sarcina adjunctului lui Surkov, Inal Ardzinba.

Totodata, contactul cu mișcările politice și organizațiile non-guvernamentale din Ucraina, implicate în proteste anti-guvernamentale, este realizat de un cetățean al Armenei pe nume Martirosian.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG