Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: publicația online Moldnova.eu


Invitatul de astăzi este Ion Surdu

„Justiția analfabetă din Republica Moldova este un articol despre textele judecătorești emise de magistrații din țara noastră. Dacă citești în special partea ce ține de descrierea faptelor din deciziile judecătorești, poți concluziona că acestea par a fi desprinse din dramaturgia lui Caragiale: formulări absurde, greșeli gramaticale năucitoare și punctuație fără noimă. Colega noastră Doina Stimpovschii a discutat cu lingvistul Vlad Pohilă despre greșelile admise de judecători. Pohilă ajunge la concluzia că aceștia fac parte dintr-o categorie profesională necăjită.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

Perioada de admitere la universități este în toi, iar noi am dorit să vedem care e atmosfera de la Universitatea Pedagogică, acolo unde se pregătesc viitorii dascăli. Nu este o noutate, dar potențialii profesori abia așteaptă să emigreze din Republica Moldova, acesta fiind și titlul unui reportaj realizat printre candidații la această profesie. De fapt, mulți dintre ei nici nu își doresc să practice această meserie, iar motivele invocate de tineri le puteți afla din articolul de pe moldova.eu.

Tot astăzi pe pagina noastră găsiți o sinteză a celor mai aberante metode prin care Federația Rusă a decis să răspundă sancțiunilor impuse de Occident după ce autoritățile de la Moscova au anexat peninsula Crimeea. Distrugerea cutiilor de bere, a chiloților sau arderea automobilelor de import, dar și interzicerea vânzării de prezervative britanice sau importul pantalonilor moldovenești pe motiv că au fost depistate substanțe care ar provoca impotența rușilor, sunt doar câteva din acestea.

De asemenea, pe siteul nostru găsiți un articol despre ultimele invenții ale moldovenilor. Metode unice de transformare a energiei solare sau eoliene în curent electric, pâine din carne, autoturisme plutitoare sau un nou tip de mături reprezintă câteva din invențiile din 2015 care ar putea ajunge să fie cunoscute și peste hotare. Agenția pentru Protecția Intelectuală le-a sintetizat într-un raport, iar Virginia Nica a făcut o selecție a celor mai curioase invenții.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG