Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Sănătate Info”


Invitata rubricii de astăzi este Elena Cioina.

„Viceministrul Sănătății, Liliana Iașan este verificată de Comisia Națională de Integritate. Instituția vrea să vadă din ce bani și-a cumpărat demnitarul casa de milioane și dacă a încălcat sau nu regimul juridic de declare a veniturilor și proprietăților pentru anul trecut. Viceministrul a ajuns în vizorul CNI, după ce acum trei săptămâni, Sănătate INFO a publicat un material despre bunurile și proprietățile viceministrului Sănătății, indicate în declarația de avere pentru anul 2015. Atunci am scris despre casa funcționarei care valorează 1,7 milioane de lei, acțiunile pe care le deține la întreprinderi comerciale, dar și automobilul în valoare de peste 230 de mii de lei. Responsabilul de presă de la CNI, Eugeniu Vițu ne-acomunicat că în adresa viceministrului Sănătății a fost expediată o scrisoare prin care este informată că este supusă verificărilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

Un bebeluș din Chișinău a ajuns în secția de reanimare, după ce ar fi urmat un tratament indicat la telefon. Copilul, de doar patru luni, a ajuns în stare gravă la spitalul municipal de copii nr.1, iar medicii au constatat că acesta a dezvoltat pneumonie bilaterală. Doctorii spun că micuțul ar fi ajuns în această situație, după ce părinții au decis să-l trateze primind indicații de la doctor prin telefon. Acesta le-ar fi spus că micuțul are o simplă viroză. Întreaga poveste o găsiți pe Sănătate INFO. Vom adăuga că acum câteva săptămâni o altă mămică a refuzat să-și interneze copilul la Institutul Mamei și Copilului, după ce a fost consultată tot la telefon de același doctor. Acesta i-a stabilit micuței un alt diagnostic decât cel pe care-l primise mama de la doctorii de gardă. Din fericire, micuța s-a recuperat, iar mama a scris plângere pe numele medicilor de la IMC, pe motiv că aceștia i-ar fi stabilit copilului un diagnostic greșit.

La aproape trei luni de când Institutul Oncologic a rămas fără director, Ministerul Sănătății nu se grăbește să lanseze concurs pentru suplinirea funcției vacante. Deocamdată, interimatul instituției este asigurat de către Serghei Ștepa, care este și vicedirectorul medical al Spitalului. Ministerul nu ne-a răspuns încă de ce nu lansează concursul. Experții în sănătate spun însă că interimatul îndelungat ar putea afecta atât activitatea instituției, cât și a persoanei care exercită această funcție.

Tot pe Sănătate INFO vă invităm să citiți un interviu cu unul dintre cei mai cunoscuți cardiochirurgi din Moldova, Aureliu Bătrânac. Veți afla de la el de ce inima este un miracol și de ce este cel mai fermecător și cuceritor organ al omului.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG