Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, premierul Valeriu Streleţ şi viceprim ministra, Natalia German, ministra Afacerilor Externe şi Integrării Europene, vor susţine o conferinţă de presă cu ocazia marcării unui an de la punerea în aplicare a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Curtea Constituţională urmează să valideze mandatele mai multor deputați noi din partea PLDM, PD și PL care îi vor înlocui pe cei deveniți miniștri în guvernul Streleț la 30 iulie.

Un grup de deputați ai primului Parlament al Republicii Moldova urmează să lanseze un apel de participare la o amplă manifestare la Chișinău plănuită duminică de platforma Dreptate și Adevăr.

La Ankara, are loc reuniunea miniștrilor de finanțe și guvernatorilor Băncilor centrale din țările grupului G20.

La Praga, se întâlnesc primii miniștrii ai țărilor grupului Vișegrad, Polonia, Slovacia, Ungaria și Cehia, pentru a-și coordona răspunsul împotriva ideii de cote obligatorii de imigranți pa care ar trebui să le accepte conform unor propuneri sprijinite de țări ca Germania și Franța.

La Luxemburg, are loc reuniunea informală a miniștrilor de Externe din țările Uniunii Europene.

La Washington, președintele Barack Obama îl primește pe regele Salman al Arabiei Saudite.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG