Linkuri accesibilitate

Turul doi al alegerilor locale la secția electorală 119 de la Chișinău


Vasile Botnaru în dialog cu Diana Răileanu.

Diana Răilean: „Cele câteva zeci de minute pe care le-am petrecut în incinta secţiei de votare care se află în clădirea Teatrului Satiricus au confirmat oarecum constatarea Comisiei Electorale Centrale, foarte puţini tineri îşi exercită dreptul la vot, cel puţin până la această oră. Observatorii de aici spun că se votează cu calm, nu au fost înregistrate încălcări.

A propos, cât m-am aflat eu aici, ambasadorul Ungariei, domnul Mátyás Szilágyi, s-a interesat cum se desfăşoară alegerile. Deci, interes pentru scrutinul de astăzi există nu doar în interiorul ţării, dar se pare că şi în afară.

Până la această oră au votat candidaţii care astăzi concurează pentru funcţia de edil al capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă şi socialista Zinaida Greceanîi.

A propos, mai în glumă, mai în serios, ambii au observat că alegătorii au astăzi parte de vreme frumoasă. Prin urmare, ar fi păcat să nu iasă din casă şi să participe la vot.”

Vasile Botnaru: Dar băţul e cu două capete, Diana, fii de acord. Vremea frumoasă s-ar putea să-i ademenească pe cei mai petrecăreţi la frigărui şi la Nistru.

Diana Răilean: „E adevărat, dar nimic nu-i împiedică, înainte de a merge la frigărui şi la Nistru, să treacă totuşi pe la secţia de vot din preajma casei lor. A propos, o remarcă, e adevărat, aici nu am văzut, dar dimineaţă, înainte de a veni la birou, am mers şi eu să-mi exercit dreptul la vot şi am observat mai multe pancarte care îndeamnă alegătorii să voteze un candidat sau altul, amplasate în apropierea secţiilor de votare, lucru care este interzis. Se pare, concurenţii nu au fost foarte atenţi la acest lucru.”

XS
SM
MD
LG