Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Timpul”


Invitatul emisiunii este reporterul Dorin Galben.

În ediția de vineri, 1 mai, reporterii ziarului TIMPUL le vor comunica cititorilor de ce oamenii din teritoriu vor să-i dea jos pe hoții de la guvernare, ce prevede și cât de importantă este unirea R. Moldova cu România, dar și despre drumul spre Ungheni, care se pare că a reintrat în lucrări.

Cei care vor cumpăra Timpul de mâine, vor citi un Interviu amplu cu Dainius Zalimas, președintele Curții Constituționale a Lituaniei, care vorbește despre nivelul de corupție din țara sa, despre limba de stat din R. Moldova, dar și despre modul în care un stat neutru ar putea să se apere în cazul unei eventuale agresiuni rusești.

Publicația noastră începe o serie de materiale despre combatanții războiului de pe Nistru, iar prima poveste îl prezintă pe un comandant care a participat la acel conflict și care povestește cu lux de amănunte prin ce chinuri groaznice a trecut și cum și-a văzut moartea cu ochii.

Reporterii ziarului continuă să meargă prin centrele raionale pentru ca să afle ce-și doresc oamenii înainte de alegerile locale. De această dată am ajuns în orașul Nisporeni, iar locuitorii de aici se arată nemulțumiți că cei care sunt la putere fură țara și nu fac nimic pentru popor.

În această săptămână nu uităm nici de problemele de mediu. O anchetă prezintă cum activează spălătoriile ilegale și improvizate de pe malul râului Bâc. Șoferii care apelează la aceste servicii, pun o mână de ajutor ca Bâcul să se transforme mai rapid într-o bombă ecologică.

Cei interesați de relații externe vor găsi un interviu cu vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu. Europarlamentarul spune că propaganda rusească este o problemă pentru țara noastră și totodată mai susține că oficialii de la Chișinău nu mai pot aștepta suportul UE fără să facă reforme.

Tot în ediția de mâine puteți găsi mai multe informații despre Festivalul Internațional de Film Documentar „Cronograf”, iar cei care nu știu că să facă în acest week-end vor găsi detalii despre Festivalul Retro Mai, care va avea loc la Complexul Etnocultural VATRA.

La fel ca și în edițiile precedente, în acest număr vor fi câteva fragmente din cărțile regretatului Constantin Tănase, dar și alte materiale sau editoriale în care sunt analizate problemele actuale din țară.

[transcriere Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG