Linkuri accesibilitate

„Ce surprize fiscale ne aşteaptă la anul” (Adevărul)


O statistică a plângerilor cetăţenilor împotriva judecătorilor (Ziarul Național).



Adevărul scrie despre „Ce surprize fiscale ne aşteaptă la anul”. Ion Preaşcă a studiat o serie de proiecte de documente al Ministerului Finanţelor, din care reies o serie de intenţii de majorare a impozitelor. Astfel, de la 1 ianuarie 2014 ar putea creşte accizele pentru produsele de tutun, cu 67%, iar cele pentru importul produselor petroliere, cu 8,8%. La rândul lor, sindicatele, propun pentru anul următor o nouă grilă de impozitare a veniturilor de peste 180.000 lei – pentru persoanele fizice, cota de impozitare ar trebui să fie de 20-25%.

În acelaşi ziar putem citi un articol, semnat de Mihai Roşcovan, care după ce întreabă „De ce evită basarabenii litoralul românesc”, răspunde în nişte detalii care pun într-o lumină nu foarte favorabilă preţurile şi calitatea serviciilor de pe litoralul românesc. Concluzia: costuri mari pentru servicii proaste. Argumentele pentru această afirmaţie tranşantă le citiţi în cinci capitole întinse pe o jumătate de pagină de ziar.

Ziarul Naţional face o statistică a plângerilor cetăţenilor pe numele judecătorilor. Astfel, în prima jumătate a anului 2013 în adresa Consiliului Superior al Magistraturii au parvenit 1404 petiţii de la persoane fizice şi juridice. Reclamanţii invocă, de obicei, dezacordul cu deciziile instanţelor de judecată şi încălcarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor.

De asemenea, au fost semnalate şi 500 cazuri de încălcare a normelor de disciplină şi etică a magistraţilor. În urma verificărilor efectuate, scrie ziarul, au fost intentate 17 proceduri disciplinare în adresa judecătorilor. Nici CSM nu a scăpat de plângeri, în acest an fiind înregistrate şi 13 plângeri referitoare la activitatea acestei instituţii.
XS
SM
MD
LG