Linkuri accesibilitate

Liliana Barbăroşie
Liliana Barbăroşie

În direct, din Parlament

Cu Liliana Barbăroşie despre votul de învestitură pe care premierul desemnat Iurie Leancă îl va cere astăzi Legislativului. Începutul şedinţei în plen: ora 14.00.

17:39 30.5.2013
Pauza anuntata pentru pregatirea votarii speakerului devine tot mai indelungata. Se pare ca intre partidele coalitiei prospat create au aparut
controverse legate de partajarea functiilor de conduce in legislativ si executiv si acestea au intrat in noi consultari. La Palatul Republicii a revenit liderul PLDM, Vlad Filat. Potrivit unor informatii, reformatorii liberali revendica in locul a doua portofolii ministeriale trecute la democrati o functie de vice-speaker si una de primvice-ministru si tocmai acesta ar fi subiectul de discutie care taraganeaza procesul de vot.
16:46 30.5.2013
Dupa o serie de pauze, Parlamentul a procedat la crearea Comisiei pentru alegerea presedintelui Parlamentului. Inainte ca aceasta sa-si inceapa
Igor Corman, în studioul Europei Libere
Igor Corman, în studioul Europei Libere
activitatea, democratul Dumitru Diacov a anunțat propunerea PD - deputatul Igor Corman, presedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa. Opozitia a inaintat si ea un candidat - comunistul Sergiu Stati.
Parlamentul a intrat intr-o noua pauza de jumatate de ora, timp in care Comisia va pregati buletinele de vot. Procedura de vot va fi secreta.
15:38 30.5.2013
Discursul presedintelui s-a incheiat. Parlamentul se pregateste sa inceapa procedura de alegere a speakerului. Abia dupa aceea ar urma sa fie investit guvernul.

Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, conciliabule în spatele scenei
Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, conciliabule în spatele scenei
15:34 30.5.2013
Seful statului i-a indemnat pe deputati sa voteze pentru un nou guvern, intrucit Republica Moldova ar avea nevoie mai mult ca niciodata de stabilitate in acest an, anul summitului de la Vilnius. „Avem acum in fata doua optiuni: continuarea parcursului european sau alegeri anticipate”, a spus presedintele.

Dirk Scheubel, un susținător al parcursului european al Moldovei
Dirk Scheubel, un susținător al parcursului european al Moldovei

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG