Linkuri accesibilitate

Hemoragiile periodice ale Partidului Comuniștilor (Timpul)


Luxul balurilor de absolvire a Liceului (Adevărul).


Şi ziarul Timpul, şi Adevărul de azi, singurele publicaţii tipărite care apar la început de săptămînă, consemnează în paginile lor evenimentele recente legate de Partidul comuniştilor.

Constantin Tănase în Timpul comentează plecarea lui Mişin şi altor doi comunişti din PCRM. „Periodic PCRM are hemoragii. Dar acestea, în loc să-l omoare, îl ajută să supravieţuiască. ”
spune ziaristul. „Cei care pleacă din PCRM creează problem nu PCRM-ului ci partidelor din ALianţă. PCRM a rămas ceea ce a fost şi pînă la acest congres: un mutant politic rusofil, antinaţional, antieuropean, metaforic vorbind, o bubă a sistemului politic, iar bubele, precum ştim trebuie… sparte nu comentate ” este de părere Tănase, care anticipează că în această săptmînă presa ar putea mediatiza pe larg părăsirea PCRM-ului de cei trei în frunte cu Mişin.

În unul din articole, Adevărul publică cîteva opinii ale foştilor membri ai PCRM atacaţi din nou de liderul comunist Voronin la Congresul partidului de sîmbătă. Este citat Victor Stepaniuc spunînd că „în afară de Marc Tkaciuk şi Vladimir
Voronin, echipa e «goală». PCRM este asemenea unui butui gol care face gălăgie, dar nu are substanţă,” afirmă fostul fruntaş comunist care mai susţine că la acest congres PCRM ar fi trebuit să-şi revizuiască viziunile, ceea ce nu s-a întâmplat.

Şi comentariul socialistului Igor Dodon, care prezice un viitor sumbru partidului din care pînă nu demult a făcut parte, afirmînd că acesta „se marginalizează şi se radicalizează în continuare.”

Analistul politic Viorel Cibotaru înclină să aibă aceeaşi părere despre perspectivele PCRM. „Poziţia de ignorare” faţă de guvernare pe care a adoptat-o PCRM ar putea lungi lista celor care părăsesc partidul, conchide analistul citat de Adevărul.

Tot în Adevărul găsiţi un articol despre obiceiurile mai noi de-a sărbători absolvirea liceului, cu rochii elegante, limuzine şi restaurante de lux. Ultima găselniţă în materie de baluri de absolvire sunt petrecerile în afara oraşului, în complexe turistice, unde absolvenţii pot înlocui ţinutele elegante cu treninguri sau
chiar costume de baie, se arată în articol. Văzînd că pot scoate bani frumoşi din asta, firmele de specialitate şi-au diversificat ofertele şi au umplut internetul cu reclame, scrie Stela Dănilă în Adevărul.
XS
SM
MD
LG