Linkuri accesibilitate

Separatiștii îi terorizează pe locuitorii Corjovei (Timpul)


O analiză a prevederilor bugetului de stat pe 2011 (Adevărul. md).


Ziarele comentează pe larg incidentul de ieri din Corjova. „În timp ce primarul satului, Valeriu Miţul, a fost reţinut de miliţia transnistreană, la Chişinău, oficialii Republicii Moldova s-au întrecut în declaraţii“, scrie „Adevărul”.

Timpul” numeşte „infantilă” reacţia Chişinăului la tot felul de incidente antimoldoveneşti provocate periodic de miliţia transnistreană în această localitate. Publicaţia notează însă şi de ce Corojova este mereu scena unor astfel de incidente. „Corjovenii au luptat eroic în războiul din 1992 şi şi-au păstrat localitatea sub jurisdicţia R. Moldova,” scrie „Timpul”, dar separatiştii îi terorizează”, continuă ziarul. „Corjova este suburbie a oraşului Dubăsari“.

Moldova suverană” publică un articol semnat de fruntașul comunist Igor Dodon care critică sondajul de opinie făcut public pe 1 martie. „O mișcare propagandistică a dreptei politice”, crede Dodon despre acest sondaj, prin care se pregăteşte terenul pentru anticipate şi noi falsificări în timpul acestora.

Dar voi reveni pentru o clipă la cotidianul „Adevărul”, care a analizat proiectul de lege al bugetului pentru 2011 ce urmează să fie examinat în Guvern în această sâmbătă. „Două treimi din banii statului vor fi pentru educaţie, sănătate, protecţie socială şi salariile bugetarilor“ „şi doar 15 la sută - pentru investiţii şi dezvoltare economică. [...] Ziarul vorbeşte şi despre reduceri masive de personal - în acest an numărul bugetarilorlor urmează să coboare la 212.000 de unităţi, în scădere cu 8.500 faţă de anul trecut şi cu 28.000 în comparaţie cu 2008.

Iar „Ziarul de Gardă” afirmă că porţiunea din stradă Mitropolit Bănulescu-Bodoni unde se vând flori este închiriată de la Primărie şi dată cu chirie comercianţilor cu flori de nimeni altul decât liderul PSD, Victor Şelin. „Primăria a pierdut în 12 ani peste 23 de milioane de lei în urma contractului semnat cu firma lui Şelin”, scrie publicaţia, pentru că„ Şelin ar plăti anual pentru chirie doar 9 mii de lei, dar ar avea profituri alunare de 160 de mii”, continuă ziarul.
XS
SM
MD
LG