Linkuri accesibilitate

Schimbările de umoare ale mogulilor patroni ai presei (Evenimentul zilei)


Teodor Baconschi: „noi avem un extremism de operetă”.


Un articol din ziarul Adevarul citeaza Europa Libera in legatura cu acordul de cooperare incheiat de Partidul Rusia Unita cu Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de Marian Lupu. Cotidianul romanesc informeaza ca liderul Partidului Rusia Unita, Vladimir Putin, a semnat o asemenea intelegere si cu Partidul pentru o Georgie justa, din Georgia, si explica strategia Moscovei: „Kremlinul vrea sa-i intareasca astfel pe promotorii unor relatii mai bune cu Rusia, in speranta ca intr-o zi se va ajunge la o conducere pro-rusa ca in Ucraina”.

Editorialul ziarului Evenimentul zilei, semnat de Mircea Marian, inregistreaza o miscare semnificativa in planul politicii: patronii marilor trusturi media din Romania si-au schimbat favoritul. Dupa ce Sorin Ovidiu Vantu, patronul Realitatea, si Dan Voiculescu, patronul retelei Antena, l-au sprijinit masiv pe social-democratul Victor Ponta, acesta se vede lasat din brate. Preferatul este acum liberalul Crin Antonescu pe care – Mircea Marian nu stie de ce – nu-l mai vrea miliardarul Dinu Patriciu. Comentatorul se asteapta insa ca, indiferent de sustinerea pe care televiziunile o vor acorda unuia sau altuia dintre liderii opozitiei, romanii sa fi inteles deja cate parale fac Ponta si Antonescu. In consecinta, in 2012, n-ar fi exclus ca voturile sa se orienteze catre partidele populist extremiste.

„Noi avem insa un extremism de opereta, care s-a dezumflat complet, e decredibilizat, nu are nici la stanga, nici la dreapta, nicio expresie, nici parlamentara, nici doctrinara. La noi nici macar nu exista riscul asta” – spune ministrul de externe Teodor Baconschi intr-un interviu televizat realizat de jurnalistii de la Evenimentul zilei. Selectia de declaratii postata pe site-ul ziarului il readuce la rampa pe initiatorul platformei crestin-democrate din Partidul Democrat Liberal. Baconschi spera ca prin aceasta componenta doctrinara, PDL sa se reformeze si sa se propuna din nou alegatorilor, in mod convingator, in 2012, se arata in Evenimentul zilei.
XS
SM
MD
LG