Linkuri accesibilitate

Timpul: nevoia de conștințe și caractere la conducerea Teleradio-Moldova


Schimbarea conducerii la Compania „Teleradio-Moldova” s-ar egala, ca valoare, cu abolirea sclaviei scrie Tatiana Corai în Timpul de astăzi. Parafrazându-l pe Regele Carol, autoarea conchide că TVM are nevoie, în fruntea ei, nu de jurnalişti, ci de conştiinţe şi caractere.

Alegerea directorului postului de televiziune „Moldova 1” a fost deocamdată amânată. Ziariştii de la Timpul au întrebat, cu această ocazie, mai multe personalităţi, cine ar trebui să vină în fruntea Televiziunii Publice. Petru Macovei, bunăoară, preşedintele Asociaţiei Presei Independente crede că la TVM trebuie să vină o persoană tânără şi energică, care nu se va acomoda în funcţie de cine se va afla la guvernare.

Compania „Teleradio-Moldova” a intrat şi în vizorul bloggeri-lor. Tudor Darie, de exemplu, îi îndeamnă pe utilizatorii de internet să-i trimită noului preşedinte al Companiei, Constantin Marin, un e-mail în care să ceară ca televiziunea naţională să devină una cu adevărat publică.

Mediile de la Bucureşti, între care Jurnalul Naţional şi Hotnews, citează agenţia de ştiri Ria Novosti care publică declaraţia ex-preşedintelui Voronin, potrivit căreia poziţionarea României sub scutul american anti-rachetă ar putea avea consecinţe grave pentru securitatea regiunii.

Cotidianul de limbă rusă Komsomolskaia Pravda publică un interviu cu reprezentanta Băncii Mondiale în Republica Moldova, Melanie Marlett. Oficiala Băncii Mondiale este de părere că Republica Moldova va înregistra o creştere economică, doar dacă va fi înlăturat monopolul şi barierele economice.
XS
SM
MD
LG