Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata rubricii este jurnalista Mariana Colun.

„Aflaţi de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice că deși a fost blocată circulația, iar accesul oamenilor de rând în perimetrul instituției prezidențiale a fost restricționat, pentru siguranța securității lui Recep Erdogan, au fost mobilizați lunetiștii. Doi dintre ei – un bărbat și o femeie – au fost surprinși pe acoperișul clădirii prezidențiale. Cei doi au urmărit de la înălțime prin binocluri ceremonia de întâmpinare a lui Erdogan. Mai multe detalii aflați la rubrica știri.

La aceeași rubrică citiți despre faptul că la sfârșitul lunii septembrie Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată o cerere a Comisiei Electorale Centrale cu privire la explicarea hotărârii instanței din capitală, care, în februarie 2017, a obligat CEC să ofere Centrului de Investigații Jurnalistice informația despre locul de muncă și anul nașterii persoanelor care au făcut donații către partidele politice și candidații electorali, precum și să ofere acces la listele de subscripție ale candidaților electorali din campania prezidențială 2016. Chiar dacă de la pronunțarea deciziei în favoarea Centrului de Investigații Jurnalistice au trecut un an și opt luni, CEC nu se grăbește să ne ofere acces la documentele solicitate.

La rubrica „Interviuri”, citiţi un interviu cu președintele delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, social-democratul Andi Cristea. Oficialul a declarat că țara noastră a obținut o serie de progrese în plan economic, dar mai există și o serie de restanțe la care Chișinăul ar trebui să lucreze pentru a continua drumul european. Contextul nu este unul tocmai favorabil Republicii Moldova la Bruxelles, acolo unde suntem văzuți tot mai des ca un stat care nu mai respectă standardele democratice și este nevoie urgentă de o revenire la drumul european, consideră Andi Cristea. Interviul integral, pe Anticoruptie.md.

Găsiţi pe portalul nostru sesizări de la cetăţeni, ştiri, analize şi investigaţii semnate de reporterii Centrului de Investigaţii Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG