Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”


Invitata emisiunii este Lucia Bacalu, directoarea săptămânalului de la Ungheni.

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct


„Proiecte impresionante pentru marcarea Centenarului Marii Uniri la Ungheni, Nisporeni, Călărași. În vara anului curent, la Ungheni va fi organizată o nouă tabără de sculptură, prilejuită de acest eveniment, a declarat pentru Expresul primarul Alexandru Ambros. Potrivit dânsului, vor participa sculptori din orașele înfrățite cu Ungheniul: Iași, Cluj-Napoca, Reghin, Dorohoi. Vor fi bineveniți și sculptori din alte zone, iar la final se dorește ca la Ungheni să rămână alte 12-15 sculpturi pe lângă cele aproape 50 existente.

La Nisporeni va fi înveșnicit numele generalului Constantin Dragu, grație insistențelor căruia a fost construită, în perioada interbelică, Casa Națională, primul cămin cultural construit în afara Vechiului Regat. Pe acel edificiu, care a ajuns până în zilele noastre, va fi instalată o placă comemorativă.

La Călărași, va fi realizat un proiect de anvergură. Deocamdată, nu se știe cu exactitate despre ce e vorba, dar, potrivit președintelui raionului, Sergiu Artene, se dorește reconstruirea secției de boli infecțioase a Spitalului raional. Banii pentru proiect vor fi donați de Consiliul Județean Prahova, care are un acord de fraternitate cu Călărașiul. Fiind, în aceste zile, în vizită la Călărași, Ludmila Sfârloagă, vicepreședinta Consiliului Județean Prahova, a subliniat că «în anul Centenarului, autoritățile prahovene sunt dispuse să doneze mai mulți bani decât până acum».”

(Transcriere: Tamara Grejdeanu)

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG