Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”


Invitata emisiunii este Lucia Bacalu, directoarea săptămânalului de la Ungheni.

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct


„Proiecte impresionante pentru marcarea Centenarului Marii Uniri la Ungheni, Nisporeni, Călărași. În vara anului curent, la Ungheni va fi organizată o nouă tabără de sculptură, prilejuită de acest eveniment, a declarat pentru Expresul primarul Alexandru Ambros. Potrivit dânsului, vor participa sculptori din orașele înfrățite cu Ungheniul: Iași, Cluj-Napoca, Reghin, Dorohoi. Vor fi bineveniți și sculptori din alte zone, iar la final se dorește ca la Ungheni să rămână alte 12-15 sculpturi pe lângă cele aproape 50 existente.

La Nisporeni va fi înveșnicit numele generalului Constantin Dragu, grație insistențelor căruia a fost construită, în perioada interbelică, Casa Națională, primul cămin cultural construit în afara Vechiului Regat. Pe acel edificiu, care a ajuns până în zilele noastre, va fi instalată o placă comemorativă.

La Călărași, va fi realizat un proiect de anvergură. Deocamdată, nu se știe cu exactitate despre ce e vorba, dar, potrivit președintelui raionului, Sergiu Artene, se dorește reconstruirea secției de boli infecțioase a Spitalului raional. Banii pentru proiect vor fi donați de Consiliul Județean Prahova, care are un acord de fraternitate cu Călărașiul. Fiind, în aceste zile, în vizită la Călărași, Ludmila Sfârloagă, vicepreședinta Consiliului Județean Prahova, a subliniat că «în anul Centenarului, autoritățile prahovene sunt dispuse să doneze mai mulți bani decât până acum».”

(Transcriere: Tamara Grejdeanu)

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG