Linkuri accesibilitate

Podcastul Reporterii | Despre tradițiile de Paște și competiția dintre mitropolii cu etnografa Varvara Buzilă


În acest episod de sărbătoare, avem în musafirie, la „Reporterii” un alt podcast al Europei Libere, „Pe Agendă cu Cristina Popușoi”, difuzând părți dintr-o discuție despre tradițiile de Paște cu etnografa Varvara Buzilă la Muzeul Satului din Chișinău.

Despre tradițiile de Paște și competiția dintre mitropolii cu etnografa Varvara Buzilă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Cristina a discutat cu etnografa înainte de Paște, la Muzeul Satului, unde Varvara Buzilă pregătea o expoziție de sărbătoare, iar discuția a avut loc în aer liber.

Versiunea video poate fi urmărită pe pagina de YouTube a Europei Libere Moldova.

Părțile pe care le-am ales pentru „Reporterii” se axează pe felul în care vechile tradiții de Paște între Prut și Nistru reflectă modul de viață al oamenilor din acest spațiu, dar și pe un obicei nou - aducerea „focului haric” cu avionul” de la Ierusalim – care devine și o competiție între cele două mitropolii ortodoxe din Republica Moldova. Audiție plăcută!

Cu un episod nou în fiecare luni, „Reporterii” este un podcast în care relatăm pentru ascultătorii noștri - cei care ne ascultă în mașină, în căști în transportul public sau acasă, înainte de culcare – la ce proiecte lucrează reporterii Europei Libere pentru site-ul nostru, pentru paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru canalul de YouTube. Vă puteți abona la podcast pe platformele Apple Podcast și pe YouTube, iar ascultătorii din străinătate îl pot găsi și pe Spotify.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG