Linkuri accesibilitate

Un senator democrat afirmă că Trump ar contribui la erodarea democrației în lume


Donald Trump
Donald Trump

Senatorul Jeff Flake l-a criticat pe presedintele Trump pentru atitudinea sa fata de presa, care ofera un exemplu negativ unor lideri anti-democratici din lume. El a scos in evidenta importanta coexistentei adevarului cu democratia, in societate. Ori senatorul arata ca, in 2017, adevarul a fost maltratat de catre figura centrala a guvernului american.

Corespondența zilei de la Washington
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Link direct

Flake l-a criticat pe Trump pentru ca a denuntat si declarat „falsa” investigatia cu privire la amestecul Rusiei in alegeri si pentru a fi contestat – inainte de a candida – ca fostul presedinte Obama este nascut in America.

Apoi el s-a referit la o idee introdusa de Trump, care a justificat faptul ca a pierdut votul popular prin asa zise si nedovedite „fraude” electorale masive.

Apoi senatorul a mai amintit de declaratia lui Donald Trump ca presa ar fi „inamicul poporului”, spunind ca aceasta pare rupta din arsenalul lui Stalin. „Daca presa libera este inamicul despotului, atunci presa libera e gardianul democratiei”, a spus Jeff Flake, adaugind ca atunci cind o persoana inflenta numeste „false” toate stirile care nu-i convin, acea persoana trebuie privita cu suspiciune, nu presa.

Jeff Flake
Jeff Flake

Senatorul care nu va mai candida in 2018 s-a mai referit si la faptul ca dictatori din lumea intreaga au preluat retorica lui Trump cu privire la presa si o folosesc pentru a-si discredita criticii. Intre acestia - Bashar Assad, presedinti din Filipine si Venezuela.

Si prestigioasa organizatie Freedom House arata intr-un recent articol ca democratia este pe plan global in declin. Freedom House mai spune ca situatia deloc roza a fost inrautatita de pozitiile administratiei Trump. „Democratia este luata cu asalt si e in retragere pe tot globul, o criza care se inrautateste in conditiile in care standardele americane se erodeaza intr-un ritm accelerat”, se arata in raport.

Intr-un articol din Buzzfeed se arata: „Dictatorii se folosesc de imprejurarile existente pentru a cistiga teren si asta pentru ca vocea cea mai importanta in apararea drepturilor omului este absenta”, arata articolul din Buzzfeed.

XS
SM
MD
LG