Linkuri accesibilitate

LIVE BLOG Alegeri prezidențiale în Republica Moldova

Circa 1,43 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au votat la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, după ce, printr-o hotărâre a Curții Constituționale, s-a revenit la votul universal, direct, în locul alegerii șefului statului în parlament.

23:38 30.10.2016

Pe rețelele de socializare au apărut mesaje că la secția de votare din Londra nu mai ajung buletine de vot. Amintim că pe parcursul zilei la cele două secții deschise în capitala Marii Britanii au fost cozi lungi.

23:16 30.10.2016

La sediul PSRM s-au adunat membrii și simpatizanții formațiunii, dar și mulți jurnaliști, care așteaptă declarațiile lui Igor Dodon, anunțate pentru ora 23.00.

La sediul PSRM, în așteptarea declarațiilor liderului formațiunii Igor Dodon
La sediul PSRM, în așteptarea declarațiilor liderului formațiunii Igor Dodon

23:14 30.10.2016

Igor Dodon coboară spre 50% din voturi, după prelucrarea a aproape 80% din procesele verbale, în timp ce procentul celor care au optat pentru Maia Sandu crește.

Rezultate preliminare
Rezultate preliminare

23:02 30.10.2016

Mihai Ghimpu: „Unirea este inevitabilă”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, (care, potrivit rezultatelor preliminare a acumulat sub 2%) s-a arătat dezamăgit de faptul că prezenţa la vot nu corespunde cu ceea au arătat sondajele: că 90% vor un preşedinte ales de popor. „Încă în timpul campaniei am spus că pe mine mai puţin mă interesează procentul, cu atât mai mult că ştiu ce s-a întâmplat în aceşti ani de când suntem la guvernare, cu furtul miliardului, că lumea ne pune în acelaşi coş cu Filat, cu Şor şi cu toată lumea. Dar, pentru prima dată în Republica Moldova, cetăţenii au posibilitatea să analizeze o alternativă a proiectului pe care l-am avut începând cu 1991 şi sunt sigur că cetăţenii se vor convinge că este un proiect „nici să trăieşti, nici să mori”. Pe când eu am propus un proiect care să aducă prosperitate, siguranţa zilei de mâine şi sunt sigur că este cel mai bun proiect. Unirea Republicii Moldova cu România este inevitabilă”, a declarat Mihai Ghimpu.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG