Linkuri accesibilitate

Sergiu Sîrbu: „Avem 68 de radiodifuzori naţionali care şi-au luat licenţa şi s-au angajat să facă acel produs autohton; doar vreo trei, patru posturi naţionale respectă aceste prevederi”


Interviul dimineții pe tema amendării Codului Audiovizualului.

Parlamentul are programate pentru astăzi dezbateri publice a două proiecte de legi pentru completarea şi modificarea Codului Audiovizualului (proiectul nr. 125, elaborat de Partidul Liberal, şi proiectul nr. 218, elaborat de Partidul Democrat). Cum răspund organizatorii criticilor comunităţii jurnalistice independente, potrivit cărora amendamentele ar vătăma concurența loială în audiovizual, iar graba cu se doreşte adoptarea lor ar fi parte a unei strategii de pregătire pentru alegerile prezidenţiale? O convorbire cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu, unul din autorii proiectului de lege propus de PD.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:14:58 0:00
Link direct

Europa Liberă: Dezbateri ample anunţate pentru astăzi, așadar. Dezbateri publice cu privire la ce?

Sergiu Sîrbu
Sergiu Sîrbu

Sergiu Sîrbu: „Astăzi va avea loc continuarea audierilor, dezbaterilor publice care au început încă în luna iunie, anul trecut, asupra propunerilor de amendare a Codului Audiovizualului. Nu întâmplător am revenit la acest proiect de lege şi am început iarăși aceste dezbateri. Astăzi vor fi invitaţi experţi internaţionali în domeniu.

Angajamente pentru a amenda Codul Audiovizualului le avem în faţa partenerilor de dezvoltare. Până la 31 iulie avem obligațiunea de a modifica Codul Audiovizualului sub câteva aspecte, inclusiv dezvoltarea producţiei autohtone, măsurarea obiectivă a cotelor de audienţă şi alte elemente importante. Anume din aceste angajamente am revenit la acest proiect de lege. Organizăm aceste dezbateri pentru a desființa acele mituri, acele minciuni şi acea propagandă care s-a început împotriva acestui proiect de lege, cu toate că puţini sunt cei care au citit şi au înţeles esenţa acestor modificări.”

Europa Liberă: Dvs. vorbiţi de nişte angajamente, dar de ce, totuşi, sunt necesare aceste dezbateri, de vreme ce există proiectul unui nou Cod al Audiovizualului? De ce să nu se procedeze la examinarea directă a noului cod şi să se rezolve toate problemele? De ce să amendezi codul vechi, de vreme ce s-ar putea adopta versiunea nouă?

Sergiu Sîrbu: „În primul rând, în foaia de parcurs avem două puncte ce ţin de modificarea actualului Cod al Audiovizualului şi nişte puncte separate şi punctate pe anumite subiecte. Aceste două proiecte de lege care vor fi dezbătute au fost expertizate de către Consiliul Europei şi OSCE. Cu părere de rău, noul Cod al Audiovizualului încă nu a fost avizat, expertizat.

Din noul Cod al Audiovizualului lipsesc acele elemente care le avem în aceste proiecte de lege. La noul Cod urmează să mai lucrăm. Ar putea dura încă ceva timp. Pentru a îndeplini acele angajamente noi suntem puşi în situaţia că trebuie să amendăm actualul Cod, ulterior, cu siguranţă, vom reveni şi la noul Cod, dar asta ar putea să ia ceva timp, inclusiv pentru expertizarea acestuia.”

Europa Liberă: E limpede că parlamentarii trebuie să-şi îndeplinească angajamentele pe care şi le-au asumat şi pe care tot guvernarea şi le-a formulat în foaia de parcurs. Să admitem că aceste amendamente vor fi votate până la 31 iulie. Ce urmează? Când noile prevederi vor intra în vigoare şi, dacă aţi estimat, ce efecte vor avea asupra radiodifuzorilor autohtoni?

Sergiu Sîrbu: „Efectele vor fi mai mult decât benefice faţă de radiodifuzorii autohtoni. evident că nu vor intra în vigoare imediat. Se propun cel puţin șase luni pentru ajustare la noile prevederi. Îmi pare rău că cei care chipurile critică nu spun acest lucru şi evită să spună adevărul şi anume că astăzi, conform art. 11 din Codul Audiovizualului, radiodifuzorii autohtoni care au licenţă şi care se angajează în faţa CCA-ului să facă producţie autohtonă, ei sunt deja obligaţi să producă zilnic cel puţin 30% produs autohton, dintre care jumătate în prime-time. Noi, de fapt, prin propunerile noastre nu am schimbat deloc proporţia. Au rămas aceleaşi 30% sau 8 ore de producţie autohtonă…”

Europa Liberă: Domnule Sârbu, dar aţi schimbat esenţa, Dvs. propuneţi produs autohton, iar în actualul Cod al Audiovizualului e vorba de producţie proprie. Sunt noţiuni diferite, spun experţii.

Sergiu Sîrbu: „Nu am schimbat absolut nici o esenţă. Problema este că actualul Cod conţine unele lacune de care se folosesc foarte abil unii radiodifuzori şi mint cu desăvârșire atât CCA-ul, cât şi consumatorii. Producţia proprie şi autohtonă înseamnă că trebuie să difuzezi produs care fie l-ai produs aici pe loc, fie cu adevărat îţi aparţine.

Astăzi, de fapt, ce se face – se retransmite doar, nu se produce absolut nimic, iar pentru a îndeplini formal norma legală se difuzează clipuri muzicale toată noaptea, ceea ce este o evitare a respectării normei legale, ceea ce este o rea-credinţă şi o lipsă de bun simţ, deoarece consumatorii nu privesc televizorul noaptea.

Pentru a evita această încălcare flagrantă de lege, a obligaţiunii care a fost confirmată inclusiv prin decizia CSJ din data de 14 septembrie 2014, noi am venit cu nişte clarificări la lege. Am exclus timpul de noapte, în rest angajamentele au rămas aceleaşi, 30%, nu am schimbat nimic. Cei care vor să facă o televiziune naţională, atunci măcar 30 la sută să facă produs televizat naţional, aşa cum şi astăzi este obligaţiunea, dar nimeni nu o respectă.”

Europa Liberă: O precizare doar despre noul Cod al Audiovizualului. Organizaţii media susţin, totuşi, că proiectul noului Cod are expertiza despre care vorbiţi că s-ar fi făcut pentru cele două proiecte de legi de amendare a actualului Cod. Pe cine să creadă omul simplu?

Sergiu Sîrbu: „Dacă au o asemenea expertiză atunci să o prezinte. O asemenea expertiză nu a fost prezentată. Noi la proiectele noastre avem expertize, ele sunt publicate pe site-ul Parlamentului. Eu nu am văzut expertiza la noul Cod.”

Europa Liberă: „Nu toţi radiodifuzorii își pot permite să producă conținut autohton la cotele indicate în proiectul de lege. În loc să creeze condiții care ar stimula creșterea volumului şi a calităţii produsului autohton, parlamentarii impun restricţii convenabile unor proprietari de media” – o concluzie a experţilor de media. Ce nu vi se pare adevărat aici? De ce nu este adevărat că ar trebui create mai întâi condiţii, de exemplu, şi apoi evitate cu grijă avantajele, dezavantajele pe care le pot suporta unii producători.

Sergiu Sîrbu: „Sunt nişte enunţuri false. Este un mit fals. Este o lipsă de bun simţ. Este o rea-credinţă şi chiar o neruşinare din partea unor radiodifuzori, care atunci când au venit la CCA să ia licenţă de emisie în calitate de radiodifuzori naţionali şi au luat atunci angajamentul să producă 30% producţie proprie aşa cum prevede astăzi legea. Ei sunt obligaţi astăzi să facă acest produs autohton. Nimeni nu-i obligă să producă mai mult. De ce ei astăzi nu execută legea aşa cum şi-au luat angajamentul în faţa CCA-ului?

Repet, pentru că ori de câte ori am spus-o nimeni nu a avut nici o replică şi nu au de unde să o aibă, noi nu mărim cota produsului autohton nici cu un minut. Am exclus timpul de noapte, am venit cu nişte clarificări pentru a nu admite parazitarea şi încălcarea cu nerușinare a prevederilor legii actuale. Nimeni nu va fi avantajat. Noi avem 68 de radiodifuzori naţionali care şi-au luat licenţa şi s-au angajat să facă acel produs autohton. Doar vreo trei, patru posturi naţionale respectă aceste prevederi. În rest, marea majoritate, încalcă legea. Nu este normal.

De 25 de ani încercăm să construim ceva pe piaţa media şi anume din cauza că sunt toţi foarte abili noi niciodată nu vom reuşi să dezvoltăm. Toate condiţiile sunt. Ei astăzi deja trebuie să facă acest lucru şi îmi pare rău că se încearcă de a dezinforma.”

Europa Liberă: Doar o precizare – din toate ce se intenţionează, din punctul Dvs. de vedere, nu este avantajat nici un proprietar de televiziune în mod deosebit?

Sergiu Sîrbu: „Categoric nu. Acel proprietar pe care Dvs. îl intuiți va pierde dreptul de retransmisie a unuia din cele mai de raiting posturi TV ,Pervîi Kanal. Apropo, aceste propuneri au fost avizate pozitiv de către OSCE şi Consiliul Europei. Avem şi critici din partea experţilor internaţionali, doar că anume la aspectul ce ţine de interzicerea retransmisiei emisiunilor informative din ţările care nu au ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră. Iată la acest aspect suntem puţin criticaţi, cu toate că avem argumente şi în acest sens. Despre produsul autohton nici un expert internaţional nu s-a expus împotrivă.”

Europa Liberă: Imediat ce au fost votate în prima lectură, amendamentele propuse de PD au fost criticate, aşa cum aţi spus şi Dvs., de OSCE şi de Freedom House pe motiv că ar submina dreptul la informare şi libertatea presei. Cele două organizaţii internaţionale vă cer să revizuiţi amendamentele. Ce concesii sunteţi gata să faceţi în ce priveşte retransmisia şi transmisia unor programe informative şi analitice, inclusiv din Federaţia Rusă?

Sergiu Sîrbu: „Într-adevăr, în expertizele OSCE şi ale Consiliului Europei experţii au arătat îngrijorări şi puţine critici anume referitor la lupta împotriva propagandei, anume la acest aspect, nu şi la altele. Ei într-adevăr menţionează că interzicerea retransmisiei posturilor de televiziune, emisiunilor cu caracter informativ provoacă îngrijorări şi că aceste îngrădiri ale libertăţii de emisie ar trebui să urmărească scopuri legitime care sunt necesare într-o societate democratică. Există astfel de opinii şi noi cu siguranţă vom lua în considerație aceste avize, dar vrea să vă spun că nu noi suntem cei cu know-how.

În anul 2015 mai multe asociaţii de presă, de exemplu, Asociaţia Presei independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Electronice, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Uniunea Jurnaliştilor din Moldova, au emis un comunicat de presă şi au organizat şi o conferinţă de presă în care au solicitat public din partea CCA-ului şi a autorităţilor să nu admită retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a buletinelor de ştiri din Federaţia Rusă, deoarece încalcă grav principiul echilibrului social-politic. Aceste propuneri au venit însăși din sânul asociațiilor de media. Un asemenea angajament îl avem în punctul 4 punct 7 din Strategia securităţii naţionale a Republicii Moldova adoptată de Parlament în 2011.

Problema asta cu propaganda este chiar foarte sensibilă. Chiar în sânul Parlamentului European se discută un proiect de rezoluţie împotriva propagandei Federaţiei Ruse. Noi cu siguranţă vom asculta opiniile experţilor. Astăzi la aceste dezbateri au fost invitaţi foarte mulţi experţi inclusiv internaţionali ca să discutăm aceste elemente de propagandă, de război hibrid ş.a.m.d. pentru a găsi soluţia optimă.”

XS
SM
MD
LG