Linkuri accesibilitate

Într-un ultim bilanț al poliției germane după atentatul de la München se vorbește despre 37 de răniți, dintre care 11 grav


Un ultim bilanț al poliției germane anunță că în cursul atacului ucigaș de la centrul comercial Olympia, la München, s-au înregistrat 35 de răniți, 11 dintre ei în stare gravă. Numărul, mult crescut față de informațiile anterioare, i-ar include și pe cei răniți în urma unei căderi în timp ce fugeau în panică imediat după împușcăturile de pistol ale tînărului german de origine iraniană, în vîrstă de 18 ani, David Ali Sonboly. Între cei omorîți figurează un turc, doi germani-turci, doi germani, un ungur, un kosovar, un grec și o persoană apatridă.

Anchetatorii se străduie să precizeze motivații atentatului, fiind evocată fascinația tînărului ce suferea de deprimare, față de uciderile în masă și literatura despre atentatul extremist din Norovegia, de la Utoya, de la care s-au împlinit sîmbătă cinci ani. Autorul atentatului de la München ar fi suferit, de asemenea, de pe urma unor „hărțuiri” la școală, din partea unor „tineri de vîrsta sa”, potrivit cotidianului Build, de naționalitate turcă.

Poliția încearcă să determine și felul în care autorul atentatului și-a procurat pistolul de tip Glock 17, al cărui număr de serie a fost șters, și, mai ales, cele 300 de gloanțe găsite în rucsacul lui, care sugerează că numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare.

XS
SM
MD
LG