Linkuri accesibilitate

Invitata de astăzi este Lucia Bacalu

„O temă de acasă pentru primarii călărășeni. Fiind într-o vizită de lucru la Călărași, directorul executiv al Asociației Euroregiunii ”Siret-Prut-Nistru”, Tudor Jijie, i-a îndemnat pe primari să fie cît mai activi și să nu ezite să vină cu propuneri de înfrățire cu oricare localitate din România, pentru că doar în baza acestor acorduri de cooperare vor putea beneficia de o experiență pozitivă pe plan administrativ, economic, cultural, dar și de finanţarea unor proiecte. Rămâne de văzut cine va „sparge gheaţa” şi va căuta să culeagă beneficii pentru localitatea în fruntea căreia a fost ales.


Sunt oare suficient de protejați copiii noștri în școli? Nimeni nu ar risca, în prezent, să dea asigurări că elevii sînt protejați sută la sută. Copiii sunt copii și, uneori, nu conștientizează ce consecințe ar putea avea un gest sau o mișcare a lor mai puțin inspirată, susține Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni. Ce spun reprezentanții direcțiilor de învățămînt din Nisporeni și Călărași, aflați din Expresul.


Să fie oare pepinierele oglinda întreprinderilor silvice? De ziua mondială a pădurilor, reporterii Expresul au încercat să afle dacă e așa sau nu. Pepiniera din raionul Ungheni, ca și cea din Nisporeni se numără printre cele mai mari din republică, cu o suprafață de 41,9 și, respectiv, 40,8 hectare. Silvicultorii produc aici, anual, cam cîte un milion de puieți, atît arbori forestieri, cît și decorativi. Pepiniera din Călărași, chiar dacă e de două ori mai mică, reușește să producă aproximativ aceeași cantitate de puieți – un milion pe an. Majoritatea puieților sunt utilizați pentru împădurire și revigorarea pădurilor existente.”

XS
SM
MD
LG