Linkuri accesibilitate

Protestatarii Platformei civice "DA"
Protestatarii Platformei civice "DA"

LIVE BLOG Moldova, în căutarea unui prim-ministru. Noi proteste la Chişinău

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de desemnarea democratului Pavel Filip la funcția de premier şi pentru a cere alegeri anticipate.

12:54 14.1.2016

Aliona Goța, unul dintre cei șapte deputați PLDM care au subscris pentru înaintarea candidaturii lui Vlad Plahotniuc, a anunțat pe Facebook că își retrage semnătura.

12:56 14.1.2016

Liberal-democratul Vladimir Hotineanu, unul dintre cei şapte deputaţi care anterior s-au alăturat coaliţiei majoritare, evită să ia o decizie în privinţa rămânerii sale în coaliţie, înainte de anunţul preşedintelui Nicolae Timofti privind înaintarea repetată a lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier. „Mă declar împotriva alegerilor anticipate. Până nu va fi făcută publică decizia Preşedintelui Nicolae Timofti, nu voi lua nicio decizie”, a menţionat Vladimir Hotineanu pentru Europa Liberă.

13:12 14.1.2016

Vlad Plahotniuc i-a trimis o scrisoare oficială președintelui Nicolae Timofti în care declară că este gata să semneze o declarație de confirmare a integrității sale. Aceasta a fost depusă la Președinție la pachet cu actele prin care noua majoritate parlamentară îl înaintează repetat pe Plahotniuc la funcția de premier. „Vă asigur că suspiciunile, dacă acestea există, sunt neîntemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare a opiniei publice care m-au vizat personal”, scrie prim-vicepreședintele PD în scrisoarea adresată șefului statului.

Scrisoarea lui Plahotniuc către Timofti
Scrisoarea lui Plahotniuc către Timofti

13:15 14.1.2016

Până la această oră la cancelaria Parlamentului nu a fost depusă o cerere pentru convocarea unei ședințe speciale a plenului Legislativului, ne-au declarat surse din cadrul instituției. Pentru a fi convocată o ședință special trebui să fie depusă o cerere din timp, doar că legislația nu prevede cu cât timp înainte. Neoficial, însă, pe holurile Parlamentului se vorbește despre faptul că astăzi ar urma să fie convocată o ședință specială, au mai spus sursele noastre.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG