Linkuri accesibilitate

Protestatarii Platformei civice "DA"
Protestatarii Platformei civice "DA"

LIVE BLOG Moldova, în căutarea unui prim-ministru. Noi proteste la Chişinău

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de desemnarea democratului Pavel Filip la funcția de premier şi pentru a cere alegeri anticipate.

11:48 14.1.2016

11:58 14.1.2016

Oamenii adunați în fața Legislativului și în PMAN sunt în așteptarea deciziei șefului statului. Acesta le-a dat celor 56 de deputați care l-au propus repetat pe Vlad Plahotniuc la funcția de premier un termen-limită, până astăzi la 12.00, să vină cu altă candidatură.

O nouă zi de proteste la Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:55 0:00

VIDEO de Tamara Grejdeanu

De la tribuna improvizată în PMAN vorbesc liderii Platformei „DA”, reprezentanții mai multor partide, printre care Oazu Nantoi (PPEM), Tudor Deliu (PLDM), antreprenori, artiști, oameni simpli.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a dat citirii unui apel adresat partenerilor de dezvoltare în care solicită sprijin. „Nu vrem să trăim în frică şi sărăcie, să fim umiliţi, să fim încărcaţi în autobuze şi duşi la mitinguri ca să-l aplaudăm pe Plahotniuc de frică că ne vom pierde locurile de muncă. Vrem să trăim într-un stat democratic”, se menţionează în apelul citit de Andrei Năstase.

Oazu Nantoi: „Prea de multe ori am greşit, prea de multe ori ne-am creat idoli, ca pe urmă să ne dezamăgim că iar la putere au ajuns hoţii. Odată şi odată trebuie să tragem concluzii din greşelile noastre, ca după aceste alegeri să avem demnitatea întoarsă la noi acasă, să-i vedem pe tineri alături de noi, aici, în RM. Vă chem la solidaritate şi mobilizare. Acum sau niciodată!”.

Corespondentul Europei Libere Alla Ceapai transmite că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, le vorbește manifestanților în fața Parlamentului că deputații din așa-numita majoritaate formalizată pregătesc o ședință secretă a Legislativului pentru astăzi, urmând să pună la vot demiterea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

12:10 14.1.2016

Nicolae Timofti: „Sunt gata să mor, dar nu voi permite hoților sa captureze tara!"

12:12 14.1.2016
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în fața protestatarilor
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în fața protestatarilor

De la tribuna improvizată din faţa Parlamentului, liderii socialiştilor Igor Dodon şi al Partidului Nostru Renato Usatîi, şi-a îndemnat susţinătorii să iasă la proteste sâmbătă, 16 ianuarie, pentru a cere alegeri parlamentare anticipate. Dodon a declarat că grupul său parlamentar nu va participa la o eventuală şedinţă specială pentru demisa președintelui Nicolae Timofti. „Vom urmări în continuare, foarte atent, mișcările principalilor actori ai puterii politice și vom interveni prompt la momentul potrivit. Vom interveni prin acțiunile și votul nostru ori de cîte ori va fi necesar, pentru a grăbi anticipatele”, a spus Dodon.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG