Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul de Ungheni”


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

„La Vălcineț, raionul Călărași, a fost dat în exploatare un complex sportiv de toată frumusețea, construit din banii Fondului Național de Dezvoltare Regională. Construcția edificiului a costat peste șapte milioane de lei și se așteaptă ca aici să vină să se antreneze numeroși amatori ai sportului atît din sat cât și din localitățile învecinate. „Trebuie să facem cât mai multe lucruri frumoase la sat ca să-i atragem pe tineri acasă. În plus, sportul este un mod sănătos de viață”, a declarat pentru ziarul Expresul primarul Alexandru Curmei.

Mâncare gratuită și pe roți. Persoanele în etate din Ungheni, ar putea primi zilnic mâncare gratuită. Este vorba de bătrânii ai căror copii sunt plecați peste hotare iar ei au rămas aici singuri. În acest sens, va fi realizat un proiect numit „Masa pe roți”, inițiat de centrul Nexus, care este practic o punte de legătură între migranții moldoveni și rudele rămase acasă. Primăria Ungheni și-a arătat deja disponibilitatea de a contribui la realizarea acestui proiect.

Pomii de Crăciun vor fi în acest an la mare căutare în Ungheni și Nisporeni. Este vorba de molizii și pinii oferiți de întreprinderile silvice de aici. La Călărași vor fi scoși în vânzare 3000 de pomi, la Ungheni 300, iar la Nisporeni doar 150. La ora actuală, nu prea există molizi și pini maturi buni de a fi tăiați. Majoritatea pomilor din piețe sunt aduși din străinătate, aceștia fiind și mai scumpi.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG