Linkuri accesibilitate

Publicăm un reportaj despre iniţiativa studenţilor de la universitatea pedagogică „Ion Creangă”, care, de curând, au făcut curăţenie pe teritoriul necropolei. Despre astfel de acţiuni, am auzit doar în Polonia, Statele Unite, Anglia, dar iată că şi la noi, în premieră, s-a întâmplat ca cineva să vină la un cimitir evreiesc şi să facă ordine. Pot să spun că această acţiune este un soi de probozeală pentru tinerii evrei, care au alte interese.

Pe prima pagină mai găsiţi şi o sinteză a conferinţei internaţionale a jurnaliştilor din spaţiul CSI, care a avut loc la Ierusalim şi Tel Aviv. Organizatorii şi-au trasat scopul de a-i face pe jurnalişti să înţeleagă mai multe despre Israel şi întâi de toate să demoleze stereotipurile pe care le promovează unele instituţii de presă, cu referire la conflictul cu palestinienii.

Continuăm să publicăm amintiri despre cunoscutul profesor moldovean, specialist în geografie, David Milskii. Publicăm o relatare despre un eveniment ce a avut loc recent în biblioteca evreiască. Aici a sosit scriitorul şi istoricul român Daniel Hrenciuc cu o prezentare a cărţii sale „Evreii din Rădăuţi: O istorie care se stinge.”

XS
SM
MD
LG