Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin, un președinte care a lucrat împotriva intereselor țării lui (Ziare.com)


PSD se pregăteşte să dea asaltul asupra fiecărui suflet de român (Evenimentul Zilei)



Presedintele moldovean Nicolae Timofti este prezent astazi in „Evenimentul zilei” cu un interviu legat de apropiata vizita la Chisinau a omologlui sau roman Traian Basescu.

Timofti vorbeste despre relatia de incredere dintre cele doua tari, despre comunicarea foarte buna pe care o are cu presedintele Basescu, despre importanta proiectelor comune, unele dintre ele discutate si cu premierul Victor Ponta cand a fost la Chisinau, si de asemenea despre sprijinul pe care Republica Moldova il primeste de la Romania sub forma promovarii intereselor sale în spaţiul comunitar.

Presedintele Republicii Moldova considera ca relatia puternica dintre cele doua tari va capata si mai multa consistenta dupa vizita la Chisinau a lui Basescu. „Dincolo de treburile de stat şi de proiectele economice şi culturale pe care le vom discuta împreună, spune Timofti, (...) preşedintele Băsescu este aşteptat la Chişinău şi de cetăţenii noştri, care-i apreciază activitatea şi preocuparea pentru cauza Republicii Moldova” (am incheiat citatul).

Seful statului moldovean isi pune mari sperante in momentul Vilnius. In Interviul acordat cotidianului de la Bucuresti evoca semnale foarte incurajatoare.

Site-ul Ziare.com reproduce fragmente din interviul acordat de Traian Basescu in Republica Moldova, si anume in primul numar al editiei de Chisinau a ziarului „Evenimentul zilei”. Intrebat de ce crede ca este un politician atat de popular dincolo de Prut, Basescu se refera, intre altele, la legislatia, promisa si adoptata, privind usurarea conditiilor de redobandire a cetateniei romanesti pentru basarabeni.

Adauga insa ca, citam, ”poate, romanii de pe stanga Prutului chiar au simtit ca ii iubesc".

Este citat si pasajul in care presedintele Basescu se arata increzator in sansele Moldovei de a intra in Uniunea Europeana: „Daca am reusit sa fiu optimist in timpul mandatului lui Vladimir Voronin, un presedinte care a lucrat impotriva intereselor tarii lui, cum as putea sa nu fiu optimist astazi, cand conducerea tarii este asigurata de Alianta pentru Europa".

Un comentariu publicat de platforma Vocile Dreptei in paginile ziarului „Evenimentul zilei” se ocupa de innoirile de strategie electorala din Partidul Social Democrat.

Tudorel Urian, care semneaza articolul, aminteste ca in campania precedenta PSD a fost singurul partid care a incercat contactul direct cu alegatorii, de la om la om, sau ”din usa in usa”.

Rezultatele par sa fi fost convingatoare, pentru ca in clipa de fata circula un document strategic al PSD care descrie si recomanda metoda.

Ea ar urma sa fie aplicata cu ajutorul armatei si al bisericii, institutii care se bucura de mare credibilitate. Social-democratii isi aleg inteligent tinta, considera Urian: alegatorii din mediul rural, care nu frecventeaza internetul, si paturile defavorizate.

Cand li se bate la usa si sunt intrebati care sunt problemele lor si cum le-ar vedea rezolvate, oamenii sunt deja mult mai aproape de o alegere politica decat ascultand la televizor dezbateri politice goale de continut” sau vazand chipuri pe afisele electorale.

„PSD se pregăteşte să dea asaltul asupra fiecărui suflet de român. Ca o maree (...) se va întinde pe întreg teritoriul României”, avertizeaza Tudorel Urian, care adauga cu amaraciune: intre timp, ”dreapta face de un an de zile proiecte de unificare şi (...) se tot fisurează”.
XS
SM
MD
LG