Linkuri accesibilitate

Businessmenii din Transnistria studiază acordul de comerţ cu UE


Camera de Comerţ şi Industrie a R. Moldova, cu sprijinul Programului PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, a organizat ieri, în oraşul Rîbniţa, un seminar, în cadrul căruia agenţii economici din stînga Nistrului au fost informaţi despre impactul pe care îl va avea asupra afacerii lor semnarea Acordului de Comerţ Liber Aprofundat şi Comprehensiv cu Uniunea Europeană. La seminar au participat 20 de întreprinzători din regiune, informează agenţia de ştiri Moldpres.

Zona de liber schimb cu UE oferă multiple facilităţi, însă întreprinderile din regiunea stîngă a Nistrului, nu vor putea efectua exporturi în Uniunea Europeană, dacă nu va fi armonizat cadrul normativ şi nu vor îndeplini cerinţele comunitare.

Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Obiectivul general al programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
XS
SM
MD
LG