Linkuri accesibilitate

Comisia Centrală Electorală confirmă la București că prezența la vot la referendumul de duminică a fost sub pragul de validare a consultării populare


Rezultatele finale ale referendumului de duminică pentru demiterea președintelui român Traian Băsescu arată că prezența la urne a fost de 46,24%, sub pragul de validare de 50% din alegători. Biroul Electoral Central a transmis rezultatele Curții Constituționale care le va examina în cursul zilei.
Dar guvernarea social-liberală, care a convocat referendumul, cere Curții să actualizeze listele de alegători în speranța să schimbe rezultatul și președintele să fie demis.
Ambasada Statelor Unite la București a spus astăzi că instanța „trebuie lăsată sa ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară”. Împreună cu Uniunea Europeană, Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea față de încălcarea statului de drept și periclitarea instituțiilor democratice de către Uniunea Social Liberală, venită la putere în România în luna mai.
XS
SM
MD
LG