Linkuri accesibilitate

PD - sinucidere cu Plahotniuc (Jurnal de Chișinău)


Intoxicarea spațiului virtual (Timpul).


Un titlu cam sinistru din Jurnal de Chişinău – groaznica sinucidere din Partidul Democrat. De fapt, astfel, într-un stil parabolic, califică apariţia omului de afaceri Vlad Plahotniuc cu numărul doi pe listele acestui partid editorialistul Petru Bogatu în articolul său de opinie de astăzi. Întreaga ţară, scrie el, după cum ar fi spus Ion Luca Caragiale, este viu emoţionată de o întâmplare senzaţională. Marian Lupu şi-a pus capăt zilelor. Nu cu arsenic, nu cu un glonte tras în tâmplă şi nu sărind în gol de la etaj. El s-a sinucis cu Plahotniuc, conchide ziaristul.

Moldova Suverană a rămas fără brand, ne mai anunţă Jurnal de Chişinău, care face trimitere la o decizie a Curţii de Apel Chişinău care le-a interzis noilor patroni ai ziarului, instalaţi după deetatizarea acestuia, să mai folosească acest nume, o decizie care va fi totuşi cel mai probabil contestată. Pentru neavizaţi, vom aminti că ziarul se află în litigiu cu guvernul, care pretinde că acesta utilizează ilegal o marcă înregistrată de stat.

Până la consumarea litigiului, Moldova Suverană continuă însă să apară sub brandul obişnuit şi publică astăzi rezultatele unui sondaj mai vechi care îi scoate pe comunişti cu un scor record învingători în alegeri. Asta chiar dacă ieri au fost date publicităţii tocmai trei sondaje mai proaspete cu scoruri mult mai mici pentru partidul lui Voronin.

Timpul se opreşte astăzi la accidentul pe care l-a suferit recent liderul de la Moldova Unită, Vladimir Ţurcanu, şi adună de la colegii lui de partid mai multe dezvăluiri din care ar rezulta că acesta a primit mai multe ameninţări în ajun, prin urmare ar exista, cel puțin în sânul partidului, suspiciunea că accidentul nu ar fi întâmplător. Iar Constantin Tănase, în editorialul său, remarcă că pe forumuri apar tot mai multe zise şopârle, edică oameni plătiţi de partide pentru a intoxica spaţiul virtual. Constantin Tănase îi numeşte „ticăloşii de pe forumuri” şi scrie că dacă în R. Moldova ar exista mai puţini ticăloşi în general, ar exista şi mai puţine partide.
XS
SM
MD
LG