Linkuri accesibilitate

„Liste electorale pentru proşti” (Timpul)


Ce-i cu promisiunea PLDM ca jumatate din deputați să fie aleși în circumscripții uninominale?

Ziarul Economist publică un articol la tema discuţiei noastre de astăzi. Autorul lui crede inechitabilă ideea cel puţin pentru faptul că majoritatea instituţiilor de stat au „divorţat” şi ele de Termocom, dar nu plătesc mai mult pentru căldură. În lista instituţiilor statului cu centrale autonome figurează sediile Guvernului, Parlamentului, Preşedinţiei, Băncii Naţionale ş.a.m.d.

„Liste electorale pentru proşti” îşi întitulează editorialul său din Timpul Constantin Tănase. Jurnalistul sugerează analiştilor să înceteze să mai purice listele partidelor, pentru că, oricum, în sistemul electoral moldovenesc, acestea nu au relevanţa. În partidele noastre totul rezolvă un singur om – liderul – afirmă Constantin Tănase – iar adevăraţii autori ai listelor electorale sunt sacii cu bani. Jurnalistul ne mai aminteste ca PLDM-ul este partidul care a promis modificarea acestui sistem electoral astfel incat jumatate din deputati să fie alesi pe circumscriptii uninominale, dar care venind la putere si-a uitat promisiunea din motive care stau la suprafata.

Oamenii de treabă fug de la partidul cu stejarul, titrează Moldova Suverană, avîndu-l în vedere pe Tudor Ghelici, dar amintind-şi şi de Vitalie Nagacevschi. Moldavskie Vedomosti, dimpotrivă, laudă partidul lui Filat pentru că stie să utilizeze cu succes tehnologiile electorale şi să scoată în faţă figuri publice importante.
XS
SM
MD
LG