Linkuri accesibilitate

Apa-n piuă și în case (România liberă)


Tania Radu
Tania Radu

După ce trece viitura, strategia e uitată rapid (Adevărul)


Declaratia lui Ghenadi Oniscenko, presedintele Serviciului rus de Protectie a Consumatorului, care sustine ca vinurile moldovenesti sunt „bune de vopsit gardurile”, este reprodusa de Adevarul, citand RIA Novosti. Ziarul precizeaza ca afirmatia a fost facuta la un post de radio si continea si alte amanunte: ca in 18 loturi de vin moldovenesc, provenind de la trei companii, s-ar fi depistat ingrediente periculoase, precum dibutil-ftalatul, care ar demonstra ca vinul a fost pastrat in butoaie de plastic. Rusia a impus in 2006 un embargou pe importurile de vin moldovenesc si a ridicat oprelistile in iulie anul trecut, se mai arata in Adevarul.

Romania libera
scrie despre ajutorul de 10,1 milioane de dolari acordat de Statele Unite Republicii Moldova pentru implementarea masurilor de crestere economica. Acordul semnat ieri la Chisinau vizeaza domeniile agriculturii de export, IT-ului si al industriei vinului, dar si sprijinirea micilor afaceri si a gospodariilor sarace. Potrivit acestei stiri, 8,8 milioane de dolari vor merge in sectorul privat, inclusiv in regiunea transnistreana.

Portalul de stiri Hotnews si publicatia on-line Cotidianul informeaza despre evacuarea a 1500 de locuitori din satul Cotul Morii, ca urmare a revarsarii Prutului.

Intre timp, in presa de la Bucuresti se ridica tonul in privinta inundatiilor si a politicilor de stat pentru amenajari funciare. Cristian Ghinea descopera, in Romania libera, ca se bate apa-n piua cu exact aceleasi lucruri ca in 2005. Nu s-a infaptuit nimic din planurile dezbatute atunci si de atunci incoace. In opinia comentatorului, agricultura romaneasca va deceda de data asta, desi in 2010 e mult mai subventionata decat inainte de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

O explicatie poate fi gasita in articolul lui Ion M. Ionita, din Adevarul: „Dupa ce trece viitura, strategia e uitata rapid. Fiecare nou ministru vrea sa ramana in istorie abandonand toate proiectele predecesorilor sai in favoarea unei strategii proprii. Cand documentul va fi gata, va fi primul aruncat la cos de urmatorul titular al postului”.
XS
SM
MD
LG