Linkuri accesibilitate

Probozeala președințială de la Snagov


Traian Băsescu acuză membrii guvernului că l-au sabotat pe premierul Boc




O stire din ziarul Timpul, transmisa de Mediafax, relateaza despre gestul premierului Vlad Filat de a dona unei familii nevoiase un card cu echivalentul a 1860 de euro si, in continuare, salariul sau de 80.000 de lei. Premierul a aflat de la televizor de soarta femeii care creste singura 6 nepoti in varsta de 6 pana la 19 ani si isi prezinta gestul ca o invitatie la solidaritate in favoarea copiilor ramasi fara parinti.

Mai multe ziare se ocupa de cele spuse de Traian Basescu la intalnirea informala de la Snagov cu liderii Partidului Democrat Liberal. Seful statului i-a acuzat pe membrii guvernului ca l-au sabotat pe premierul Emil Boc, nepunand in aplicare masurile de austeritate. Daca in ministere s-ar fi facut reduceri, asa cum promitea public premierul, azi nu s-ar mai fi taiat un sfert din salariile bugetarilor, ci doar 15%, ar fi spus Traian Basescu citat in Romania Libera via Mediafax.

Evenimentul zilei se opreste la atitudinea dura a presedintelui, care le-ar fi dat ministrilor 48 de ore ca sa se hotarasca: sustin masurile de austeritate ale guvernului sau, dimpotriva, au de gand sa sustina motiunea de cenzura depusa de liberali si social-democrati. In a doua varianta, motiunea nici sa nu mai fie citita in Parlament, pentru ca domnia sa va anunta oricum un nou guvern. Ministrilor li s-a cerut sa treaca de indata la restructurari, fara sa mai astepte soarta motiunii de cenzura, sa desfiinteze agentiile de stat create pentru a da posturi clientelei de partid si sa taie 25% inclusiv din salariile celor de la aparare, interne si servicii secrete. Potrivit Evenimentului zilei, acest mod de a pune problema i-ar fi cumintit brusc pe guvernanti.

Pana la clarificarea situatiei guvernului Boc – va trece sau nu de motiunea de cenzura - jurnalistii sunt uneori in pana de subiecte. Ovidiu Nahoi, de la Adevarul, a descoperit al XI-lea Congres de Dacologie, care a avut loc la Alba Iulia si unde s-ar fi debitat diverse teorii indoielnice din punct de vedere istoric. Cativa profesori universitari au protestat deja, dar nu e de-ajuns. Ovidiu Nahoi se indigneaza ca nu reactioneaza „intelectualii”. Desi nu precizeaza, este evident ca nu poate fi vorba decat despre cei numiti indeobste „intelectualii lui Basescu”, de vreme ce Alba Iulia are conducere democrat-liberala.
XS
SM
MD
LG